Marko i Đorđe Đoković žele da postanu mnogo više od "Noletove braće"

Marko i Đorđe Đoković žele da postanu mnogo više od "Noletove braće"

Autor: | 21/12/2010

0

Novak Đoković je odavno sebi obezbedio mesto na samom vrhu najuspešnijih tenisera, sada na red stižu njegova mlađa braća, Marko i Đorđe. Bogdan Obradović, selektor teniske reprezentacije Srbije koji radi sa njima priča kako izgleda biti mlađi Noletov brat u svetu u kome nema milosti i razumevanja:
- Njihov položaj je specifičan, trpe dvostuki pritisak, jer imaju uspešnog brata koga treba pratiti, a uz to i graditi svoje karijere. Mnogi očekuju isto i od njih, pitaju 'što i vi ne bi bili takvi', a drugi misle da zato što im je brat uspeo, nema šanse da i oni uspeju. Oni su u beskonačnom okeanu emocija svega i svačega koji treba srediti. Pokušavam da im pomognem, posavetujem ih na šta da budu fokusirani, da ne razmišljaju o prostoru oko sebe nego samo o njima samima i njihovim karijerama. Sada je daleko teže njima nego Novaku, nije lako biti Novakov brat, to je sigurno.
Trener Obradović ističe da ni roditeljima nije lako u ovoj situaciji.
- Marko je napravio nekih tridesetak ATP poena u ovoj sezoni, to je dobro, sada će pokušati da igra čelendžer. Đorđe je još junior, ima 15 godina i još tri godine razvoja do profesionalnog tenisa. Zadivljujuće je da uopšte hoće da se bave tenisom, da im tenisa nije preko glave od tog pritiska Novakove karijere i njihovih roditelja koji su se toliko potrošili sa Novakom, a sada treba da sačuvaju snagu za njih. Nije zanemarljivo ni njihovo veliko odricanje kao braće jer sve je bilo podređeno Novaku. Ljudi možda i ne shvataju koliko je to teško, kažu im: 'blago tebi, tebi je Nole brat. Imaš sve.' Marko i Đorđe hoće da ostvare svoje ambicije, da postignu nešto svoje, da ne budu samo Noletova braća. Oni žele da se i Nole hvali njima -
kaže trener Bogdan Obradović, piše Puls.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: novak djokovic

Pročitajte još