Dragan Jovanović srećan što je ćerka Anđela krenula njegovim stopama

Dragan Jovanović srećan što je ćerka Anđela krenula njegovim stopama

Autor: | 18/12/2010

0

Zahvaljujući izuzetnom talentu, harizmi i smislu za humor, Dragan - Gagi Jovanović već dve decenije jedan je od omiljenih glumaca kako publike tako i  kritičara. Od kada se, neposredno pre nego što je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti, pojavio u seriji „Zaboravljeni“, u kojoj tumači jednu od glavnih uloga, ovaj poznati glumac ostvario je niz izuzetnih uloga, kako u popularnim televizijskim serijama tako i u pozorištu i na filmu. Uporedo sa  glumačkom karijerom, ovaj ostvareni umetnik skoro dve decenije uživa u skladnom braku sa koleginicom Brankom Pujić sa kojom ima osamnaestogodišnju kćerka Anđelu, koja je rešila da krene stopama svojih roditelja.
Poslednjih pet meseci Jovanović se posvetio snimanju drugog nastavka serije „Moj rođak sa sela“, gde tumači lik Dragčeta Maleševića. Gledaoci će u ovoj seriji prvi put imati priliku da ga vide u istom kadru sa kćerkom, koja takođe tumači jednu od uloga.

Jeste li imali prilike da pogledate nove epizode serije „Moj rođak sa sela“ i zbog čega biste je preporučili gledaocima?
- Nisam upućen u to kako izgleda serija kada se izmontira, jer još nisam imao priliku da vidim nove epizode. Zato ne bih mogao da pričam o tome. Ono što mogu da kažem i šta znam je da smo se svi baš potrudili da napravimo dobru seriju i da smo dali sve od sebe. Ja mogu da govorim o scenama koje sam snimao i one sadrže neki šarm, romantični duh i poetiku našeg, da tako kažem, običnog čoveka. Iza novih epizoda stoji rad vrednih i talentovanih ljudi.

Kakva je bila atmosfera na snimanju?

- Odlična. Svi smo se toliko trudili i razmišljali o tome šta radimo da sam se ponovo osetio kao student kada sam sa svojim kolegama veoma temeljno promišljao o onome što radimo. Ceo tim je bio fantastičan i sve je funkcionisalo besprekorno, od tehničkog dela ekipe do mojih kolega. Želeo bih da zahvalimRadio-televiziji Srbije“ što se upustila u snimanje drugog ciklusa, ali i reditelju koji je imao dovoljno strpljenja, znanja i želje da ponovo probamo da uradimo nešto dobro. Mislim da ćemo moći da budemo ponosni na ono što smo uradili prethodnih pet meseci.

Vaša direktna partnerka u ovoj seriji je Dubravka Mijatović, volite li da sarađujete sa njom?
- Nas dvoje smo prvi put radili zajedno još kao studenti i do danas smo često sarađivali. Zapravo čitav život radimo zajedno. Oboje smo vredni i posvećeni poslu tako da lepo sarađujemo.

Šta vas je nateralo da ponovo osetite mladalački entuzijazam i energiju koju ste imali kao student?
- Uvek na taj način pristupam poslu i u principu ne znam drugačije da radim. Jedino što ponekad nailazim na problem kada drugi ne žele da rade na takav način, koji je za mene potpuno prirodan i normalan.

Da li vam je smetalo što ste ovo leto proveli radno?

- Uvek kada dođe leto i kada se završi pozorišta sezona, željni ste odmora, a onda se pojavi ovako nešto i pokvari vam planove, jer nemate vremena za odmor. Međutim, ništa nije teško kada imaš utisak da radiš nešto lepo i da učestvuješ u stvaranju nečeg dobrog.

Pre nekoliko meseci na vašu ideju počelo je da se na teritoriji opštine Palilula gradi novo pozorište. Kada očekujete završetak radova?
- Trenutno su u toku građevinski radovi na novom pozorištu u opštini Palilula, a svečano otvaranje bi trebalo da bude početkom naredne pozorišne sezone, odnosno u oktobru 2011. godine. Rad na izgradnji tog teatra je sada moja glavna preokupacija i mislim da je to nešto što treba da uradim, a posle toga mogu i da se odmaram.

Po čemu će se taj teatar razlikovati od ostalih beogradskih pozorišta?
- To će biti jedino pozorište čije će žanrovsko opredeljenje biti komedija, i u skladu sa tim će se i zvati „Beogradska komedija“.

Nedavno ste, posle skoro tri godine, ošišali svoju dugu kosu. Zbog čega ste se odlučili za promenu imidža?

- Dugačku kosu sam morao da imam upravo zbog snimanja serije „Moj rođak sa sela“, tako da nisam smeo da se šišam. Međutim, sada je snimanje završeno tako da sam bio u mogućnosti da promenim frizuru.

U prethodnom serijalu ste igrali sa kćerkom Anđelom. Hoće li ona imati ulogu i u narednoj sezoni?
- Hoće, i sada je njena uloga, čini mi se, veća. Za razliku od prve sezone, kada nismo imali zajedničke scene, ovog puta će gledaoci moći da nas vide u jednoj sceni zajedno u kadru.

Mislite li da se Anđela dobro snalazi u glumačkim vodama?
- Svakako. Mislim da je izvanredna glumica i kada je gledate kako radi, imate utisak da se bavi glumom već dvadeset godina. Izuzetno je opuštena kada se nađe ispred kamere.

Smatrate li da možete objektivno da ocenite njen rad ili ste kao roditelj pristrasni?

- Mislim da sam objektivan kada je reč o njenom radu i da mogu nepristrasno da govorim o tome.

Da li je gluma Anđelino životno opredeljenje ili je uloga u ovoj seriji njen trenutni izlet?
- Anđela je trenutno u četvrtoj godini gimnazije, a posle završetka razreda planira da studira glumu i već je odlučila da se time bavi. Osim u seriji „Moj rođak sa sela“, glumila je i u još jednoj tinejdžerskoj seriji. Želja joj je da bude glumica. To voli i mi je u tome podržavamo.

Piše: Ivana Nikolić

Foto:

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti