Kraj jedne legende: Lari King otišao u penziju!

Kraj jedne legende: Lari King otišao u penziju!

Autor: | 17/12/2010

0

Poznati američki TV voditelj Lari King, spustio je noćas zavesu na svoj tok-šou, koji je punih 25 godina, svakog četvrtka u udarnom terminu, emitovan na Si-En-Enu. Očekuje se da ga u januaru, u istom terminu u 21 sat, po vremenskoj zoni istočne obale, zameni Pirs Morgan, britanski voditelj, koji je bio i sudija u emisiji "Amerika ima talenat".
U Kingovom, na trenutke emotivnom "finalu", društvo su mu pravili Bil Mar i Rajan Sikrest, koji su ga ranijih godina, kad bi bio odstutan, povremeno zamenjivali u programu. Tokom emisije, priznanje Kingu odali su, između ostalih, presednik Barak Obama, guverner Kalifornije Arnold Švarceneger, investitor Donald Tramp, kao i mnoge kolege.
King (77) je u još junu najavio povlačenje, zbog privatnih razloga. Njegova sedma supruga Šon Sautvik oporavlja se od konzumiranja preterane doze droga. On je tokom karijere imao oko 50.000 intervjua, od toga više od 6.000 na Si-En-Enu. Pre nego što je 1985. godine došao na tu televiziju, bio je zaposlen na radiju. Svojevremeno, njegov program je imao najbolji rejting. Političari, zabavljači, vodeći ljudi iz sveta politike, zabave i privrede, kao i ličnosti koje bi iznenada skrenule pažnju na sebe, bili su Kingovi gosti. Kritičari su mu zamerali da je ponekad bio slabo pripremljen za svoje goste, dok je on govorio da je njegov pristup "minimalistički", odnosno da navede gosta da kaže što više.
Gledanost njegove emisije poslednjih godina značajno je opala, kao i Si-En-Ena. Kingov šou je imao gledanost od 1,34 miliona prošle godine, da bi ona pala na 771.000 u prvom kvartalu ove godine. Ispred Si-En-Ena u udarnom terminu sada su Fox njuz i MSNBC, sa svojim voditeljima Šon Henitijem i Rejčel Medou.

Lari King je izjavio da je ponosan što je njegov šou najduži šou u istoriji, koji je imao istog voditelja i bio emitovan u isto vreme.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: lari king