Masimo Savić i Arsen Dedić predstavili duet" Za jednom kapi čistog života"

Masimo Savić i Arsen Dedić predstavili duet" Za jednom kapi čistog života"

Autor: | 09/12/2010

0

Pred tradicionalni prednovogodišnji koncert koji će biti održan 21. decembra u Sava centru, gde će mu specijalni gost biti legendarni Arsen Dedić, pevač Masimo Savić postarao se da publiku obraduje premijerom spota za duet " Za jednom kapi čistog života". Osim što je poseban po činjenici da se u njemu zajednički pojavljuju takve dve muzičke veličine kao što su Arsen i Masimo, spot Za jednom kapi čistog života dobio je dodatno na vrednosti zanimljivim rediteljskim rešenjima Radislava Jovanova-Gonza. Džezom ispunjen crno-beli spot odiše ugođajem filmskog klasika Treći čovek.
- Spot izgleda vrlo retro, ima jednu kiklopsku atmosferu - kratko kaže Masimo, koji je ovde igrajući elegantnog pijanca ponovo dobio priliku da iskaže svoje glumačke sklonosti, koje su primećene kada je prošle godine gostovao malom ulogom u seriji Dolina sunca.
- Stvarno je jedna dobra pjesma. Sekretar hrvatskog društva kompozitora Tomislav Šaban došao je na ideju da snimi jedan džez CD sa svim pevačima koje ceni. Tu smo Arsen, Radojka Šverko, Džiboni, Damir Urban, ja i još kolega. Dugo se čekalo na taj duet maestra i šegrta, a zna se da je Arsen maestro. Dugo sarađujemo, a i poštujemo jedan drugog. Ljudi su stalno pitali kada će duet i snimili smo ga. Ta pesma će se naći na mom novom albumu kao dodatak, a sada je ima na Šabanovom CD-u Za jednom kapi čistog života – pričao je Masimo o saradnji sa Arsenom u pesmi za koju je muziku napisao Antun Tomislav Šaban na stihove pesnika Gustava Krkleca.
Na pitanje kako je protekla saradnja sa Arsenom u studiju, Masimo je odgovorio sve proteklo u najboljem redu.
- Saradnja je bila fenomenalna! Došao je na snimanje tako pripremljen sa napisanim notama i spremnom partiturom. Najprije sam pevao sam pesmu i u refrenu pevao donju tercu sam sebi, koja je bila veliki izazov, jer je komplikovano za pjevanje. Mislio sam kako li će se tek Arsen snaći. Međutim on je to otpevao od prve, vrlo lako. Tako da sam se iznenadio. Radi se o enormnom talentu, otpevao je kao od šale - kaže Masimo za Story.rs.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još