Ivana Jovanović kaže kako je profesionalno ispunjena, ali da su joj važniji uspesi u privatnom životu i da za porodicu uvek nađe vremena

Ivana Jovanović kaže kako je profesionalno ispunjena, ali da su joj važniji uspesi u privatnom životu i da za porodicu uvek nađe vremena

Autor: | 30/10/2010

0

Dvadesetdevetogodišnja glumica Ivana Jovanović na sceni „Narodnog pozorišta“ igra već deset godina, ali je pravu afirmaciju doživela kada je dočarala lik Nede u televizijskoj seriji Zdravka Šotre „Greh njene majke“. Talentovana i veoma angažovana umetnica, koja pažljivo bira projekte u kojima će učestvovati, posle brojnih obaveza mir pronalazi uz supruga Nemanju Čuturila, arhitektu, i petogodišnjeg sina Viktora. Trenutno je angažovana na brojnim projektima, a posebno zadovoljstvo joj pričinjava što zajedno sa Sergejom Trifunovićem, Draganom Nikolićem, Mirjanom Karanović i drugim kolegama snima film „Vir“.
- Nedavno je bila premijera predstave „Zlatno tele“ u kojoj igram, a gledaoci „Radio-televizije Srbije“ mogli su da prate direktan prenos iz „Narodnog pozorišta“. Snimam i novu seriju Zdravka Šotre „Nepobedivo sunce“, u kojoj tumačim manju ulogu, što je i razumljivo budući da imam tri probe dnevno - počinje razgovor harizmatična brineta, koja kaže da joj, od kada se na malim ekranima proslavila ulogom u seriji „Greh njene majke“, često prilaze obožavatelji, uglavnom deca.

Da li vam smeta popularnost koju vam je ova serija donela?

- I pre ove serije sam glumila, doduše manju ulogu, u popularnoj seriji „Pare ili život“. Trudim se da se ne eksponiram previše u medijima, a nekada moram javnim pojavljivanjima na televiziji i u magazinima da ispoštujem projekat u kojem učestvujem. Malo mi smeta popularnost kada odem do Tašmajdanskog parka sa sinom. Ne mogu više da uživam u ispijanju popodnevne kafe na miru, a taj park sam ranije smatrala svojom oazom. Najčešće mi autogram traže deca i starije gospođe. Znači mi rad, a popularnost je propratna pojava od koje mogu da „polete“ samo nezrele ličnosti. Ne želim da se razlikujem od drugih, a nezrelo mi deluje kada neko sebe shvata preozbiljno.

U kojoj garderobi se osećate najbolje?
- Oblačim se onako kako se osećam, zavisi od raspoloženja. Nekada sam u trenerci, a nekada u štiklama. Omiljena stvar su mi crvene cipele na štiklu, kojih imam nekoliko pari. Interesantno je da ne nosim tašnu, jer mi nije potrebna. Kada idem na posao, tekst mi je u glavi, a novac, ključevi i telefon u džepu. Nemam čak ni novčanik, pa mi novac stalno ispada.

Gde volite da kupujete garderobu i da li više volite poznate brendove?
- Najčešće u inostranstvu, jer je garderoba tamo boljeg kvaliteta. Brendovi mi nisu bitni, već da komad bude lep, a mislim da je samo u siromašnim zemljama bitna firma. U Americi to niko ne gleda.

Ko se od javnih ličnosti, prema vašem mišljenju, lepo oblači?

- Od inostranih zvezda dopada mi se stil Dženifer Koneli i Skarlet Johanson. Čini mi se da se glumci i glumice nekako suzdržavaju da se dobro obuku. Ipak se prepoznaje u stajlingu naših poznatih ličnosti da smo godinama u periodu tranzicije.

Da li vas vaš sin Viktor prepoznaje na televiziji?
- Kada me je prvi put video na ekranu, uzviknuo je: „Mama je ušla u televizor“, misleći da sam se uvukla u tu kutiju. Ima osećaj da sam poznata, jer mi njegovi drugari u obdaništu prilaze, prepoznajući me sa ekrana. Ne volim to, pa se trudim da mu objasnim kako je moj posao da budem poznata i da nisam bolja od drugih mama.

Ko se najviše brine o njemu kada ste na probama i snimanjima?
-
Moj suprug, a tu su i bake, kao i obdanište. Nekada se desi da imam tromesečnu pauzu, pa sam tada stalno sa njim i sve dođe na svoje mesto. Kada imam mnogo posla, posvetim mu se u periodu između proba i predstave koju igram uveče. Tada smo na Tašmajdanu. Dešava se da zajedno idemo na snimanja ili u pozorište. Nije zapostavljen što mi je najbitnije.

Da li je radoznalo dete?

- Pohađa časove engleskog i trenira karate. Njegov tata je trenirao aikido, a i svi dečaci vole takve sportove. Živahan je na mene. Postavlja pitanja od ujutru do uveče, pa ću uskoro morati da mu kupim knjigu „Hiljadu zašto -  hiljadu zato“.

Dozvoljavate li mu igrice na kompjuteru i gledanje televizije?
- Ja sam za igru, ali više volim onu na svežem vazduhu. Dogovorili smo se da gleda jedan crtani film dnevno i igra jednu video igricu i toga se pridržava. Nisam pristalica toga da mi se dete time optereti.

Ima li Viktor svoj stav prema garderobi?
- Već ima izražen svoj stil odevanja. Najviše voli teget boju, pa mu je kombinujem uz još neku, i tako pravimo kompromis. Ne može da ima loš stil odevanja pored mene, ja sam tu da ga usmerim.

Na koga liči?

- I po izgledu i po ponašanju više podseća na mog supruga, pravi je njegov mali klon. Draže mi je da više liči na supruga, jer smatram da je on bolja osoba od mene. Zajedno smo osam godina i uskoro ćemo proslaviti šestogodišnjicu braka.

Koliko je rođenje sina oplemenilo vaš odnos?
- Ako je odnos između supružnika kvalitetan, dete ništa ne menja. To je samo treća slatka osoba koju treba voleti bezuslovno i posvetiti joj pažnju. Mi i dalje imamo dovoljno vremena za sebe. Ukoliko partneri prestanu da se vole, samo je izgovor da im je rođenje deteta pokvarilo odnos i da im je mališan nešto poremetio. Sve zavisi od toga kako sagrade porodicu i odnose unutar nje. Mora da se ulaže u ljubav.

Kako vi ulažete u ljubav sa vašim suprugom?
- Imamo neke spontane romantične gestove. Nedavno sam ga odvela u Barselonu i bilo nam je divno. Naš brak još nije nimalo dosadan. Oboje smo nekonvencionalni, ne robujemo pravilima. Zato su kod nas i romantični gestovi potpuno spontani. Volimo da putujemo i provodimo vreme u prirodi.

Piše: Nadežda Jokić

Foto: Andreja Damnjanović
Stilista: Tijana Todorović
Šminka i frizura: Srđan Petković, Mileševska 47, tel. 011 / 383 - 00 - 87

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Najnovije vesti