Ketrin Zita-Džons     kaže da je sve aktivnosti podredila bolesnom suprugu Majklu Daglasu, sa kojim će uskoro proslaviti deset godina braka

Ketrin Zita-Džons kaže da je sve aktivnosti podredila bolesnom suprugu Majklu Daglasu, sa kojim će uskoro proslaviti deset godina braka

Autor: | 19/10/2010

0

Suprug slavne glumice Majkl Daglas pokazao je izuzetnu hrabrost u borbi protiv raka, ali i Ketrin Zita-Džons, koja je nedavno došla iz Velike Britanije u Sjedinjene Države da bi bila pored njega, takođe je pokazala veliku neustrašivost tokom ove bitke. Glumica, koja sledećeg meseca slavi desetogodišnjicu braka sa Majklom, na njujorški aerodrom stigla je u pratnji svojih brižnih roditelja Pat i Daija. Bila je veoma bleda, ali bez obzira na tešku situaciju, još je prava zvezda koja blista punim sjajem. Nekoliko sati ranije četrdesetjednogodišnja zvezda je bila u svom rodnom Velsu na stadionu „Kardif milenijum“ gde je kao specijalni gost učestvovala na gala koncertu za „Rejder kup“ golf-turnir. Dok je boravila u Velsu mnogi brižni prijatelji, među kojima je bio i princ od Velsa, poručili su joj da pozdravi Majkla.
Pred njen nastup, u metežu koji je vladao u bekstejdžu, princ Čarls je lično došao do Ketrin i porazgovarao sa njom. Majkl, koji je, inače, pravi fanatik za golf, nije bio u mogućnosti da bude uz svoju suprugu zbog terapije koju prima jer je oboleo od raka grla četvrtog stadijuma. Princ je „oskarovki“ Ketrin rekao: "Puno ga pozdravite. Samo pozitivne misli i ozdraviće." Brižljivo se raspitivao za šezdesetogodišnjeg glumca i producenta, kao i za njihovu decu, desetogodišnjeg Dilana i sedmogodišnju Karis. Princ i Ketrin su prisustvovali koncertu koji je organizovan za početak „Rejder kupa“, golf turnira prve lige, koji je prvi put bio održan u Velsu. Čarls je boravio u Seltik Manoru blizu Njuporta gde se održavao ovaj poznati turnir.
U publici su bili i golferi iz dva tima, Amerike i Evrope, koji su došli da se bore za prestižni trofej. Njima su se pridružili zvaničnici i slavne ličnosti među kojima je bila i Ketrin, Širli Besi i ser Tom Džons, kao i drugi koji su bili zaduženi za pozitivnu atmosferu na otvaranju.
Ketrin Zita-Džons je blistala u skarletnoj satenskoj haljini koja je predstavljala savršenu kombinaciju sa zlatnim minđušama i dijamantskim prstenom. Nešto kasnije te večeri pričala je i o dugim danima koje Majkl provodi u bolnici dok se podvrgava hemoterapiji.

- Odlično se bori sa tim i lekari su prezadovoljni - rekla je Zita-Džons puna emocija. - Kao što svi znaju to je osam napornih nedelja i on se jako dobro drži. Stvarno sam ponosna na njega.
Rodoljubiva Ketrin je još dodala da bi i on bio ovde uz nju i strastveno navijao tokom tri dana.
- On je opčinjen svim stvarima koje su vezane za golf, a naročito uživa u „Rejder kupu“. Majkl će svim srcem navijati za Amerikance. Žao mu je što nije mogao da dođe i bude ovde sa nama - rekla je.
Njih dvoje, inače, slave rođendan istog dana, 25. septembra, i ponosni su što imaju jedan od najstabilnijih brakova u svetu šou-biznisa. Svih ovih godina uspešno su se nosili sa svim ciničnim komentarima koji su se odnosili na dvadesetpetogodišnju razliku u godinama između njih.
- Zaljubila sam se u mog supruga čim sam ga videla i još sam zaljubljena u njega. Imamo zaista čvrstu vezu. Nije reč samo o Majklu Daglasu, glumcu i producentu koji na svojoj polici ima dva „Oskara“, već o Majklu Daglasu, ljubavi mog života. Zaista mislim da nam je bilo suđeno da budemo zajedno - rekla je.
I Majkl je potvrdio koliko je ta ljubav pozitivno uticala na njega:
- Od onog trenutka kada sam je sreo i kada smo započeli zajednički život ja sam drugi čovek, potpuno različit u odnosu na to kakav sam bio ranije. Kada volite nekoga kao što ja volim moju ženu, shvatite da konstantno morate da negujete partnera i da ne uzimate sve zdravo za gotovo. Kakav predivan blagoslov.
Njihova ljubav sigurno pokreće Majkla u borbi protiv ove opake bolesti.  - Pobediću ovo. Prognoze su dobre i nema reči o smrtonosnom ishodu - izjavio je Majkl prošlog meseca u jednom intervjuu. Otkrio je da su doktorove prognoze takve da će se potpuno oporaviti.
- Sa ovom vrstom raka šanse su 70 do 80 procenata da ću se potpuno oporaviti. Izgleda da se nije više nigde proširio, tako da sam, bez obzira na to koliko će tretmani biti teški narednih nekoliko meseci, spreman na sve i borićemo se dan po dan - dodao je.
Portparol Ketrin Zite-Džons opovrgao je tvrdnje da je glumica ranije napustila turnir pošto je strepela za zdravstevno stanje svoga muža.
- Ona ni u jednom trenutku nije izjavila da će ostati sva tri dana na „Rejder kupu“ već je jasno rekla da će tu biti samo tokom svečanog otvaranja. Tako smo se dogovorili na početku - objasnio je.
- Majkl se bori hrabro i ponosno - rekla je gostima na gala večeri. Zaista, baš kao i ona.
Autor: Džudi Vajd & Belinda Robi
FOTOGRAFIJE: „GETTY IMAGES. INFPHOTOS.COM. REX FEATURES. REUTERS. THE SUN. WIREIMAGE.COM“. XPOSUREPHOTOS.COM

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Pročitajte još