I pored hiljadu žena, Hemfri Bogart mislio da je homoseksualac!

I pored hiljadu žena, Hemfri Bogart mislio da je homoseksualac!

Autor: | 29/09/2010

0

Hemfri Bogart, holivudski šmeker za koga se veruje da je bio u vezi sa više od hiljadu žena, godinama se plašio da je zapravo homoseksualac! Seksualno nezasit i sklon neverstvu, Bogart je imao tri braka pre nego što je sreo "ljubav svog života" Lorin Bekol sa kojojm se i oženio 1945. godine. Pre toga je bio u vezi sa oko hiljadu žena, uključujući Bet Dejvis, Džin Harlou, Marlen Ditrih i Ingrid Bergman, ali uprkos tome stalno je bio u strahu da je zapravo gej, tvrdi autor nove biografije slavnog glumca Darvin Porter, američki novinar koji je 60-ih godina radio u Holivudu.
U svoju seksualnu orijentaciju Bogart je počeo ozbiljno da sumnja tokom braka sa glumicom Meri Filips, kojom se oženio 1928, godinu dana posle razvoda od prve supruge Helen Menken, koju je "bio glas da je lezbijka". Filipsova je otvoreno održavala vezu sa svojim bivšim ljubavnicima, što je Bogarta izluđivalo. Postao je nesiguran i počeo da preispituje svoju seksualnost, pa čak i da razmišlja o samoubistvu.
Drugom prijatelju je priznao da je pomišljao na samoubistvo, ali da nikada nije smogao snage da to sprovede u delo. Posle još jednog neuspelog braka, Bogart je napokon pronašao svoju "pravu ljubav", kako ju je tadašnja holivudska štampa nazvala, kada je 1944. godine upoznao Lorin Bekol na snimanju filma "Imati i nemati". S njom je ostao do kraja života, mada je i nju prevario sa frizerkom Veritom Peterson. Bogart je umro od raka 1957. u 57. godini.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: