Katarina Radivojević: Srećna sam i ispunjena, ali nisam zaljubljena

Katarina Radivojević: Srećna sam i ispunjena, ali nisam zaljubljena

Autor: | 25/09/2010

0

Jedna od najlepših srpskih glumica Katarina Radivojević, koja se već neko vreme nalazi u Hrvatskoj gde snima seriju „Najbolje godine", u intervju za Press otvoreno priča da uživa u nudizmu, otkriva da nije u svađi sa hrvatskom voditeljkom Nikolinom Pišek i tvrdi da trenutno zbog posla nema vremena za ljubav. Čuvena „Zone" uskoro odlazi u Njujork gde priprema predstavu „Ožalošćena porodica", rediteljke Sanje Beštić, a po tekstu Branislava Nušića, čija je premijera zakazana za 3. decembar na Brodveju.

Misliš li da je ovo dobra šansa da se probiješ na svetsku glumačku scenu?
- To je svakako šansa, ali sam svesna da mi je potrebna sreća. Mnogi svetski glumci su igrali u pozorištu na Brodveju i to se jako ceni. Definitivno je da pravim veće korake u svojoj karijeri. Srećna sam što sa godinama dobijam sve ozbiljnije, zahtevnije i karakternije uloge kojih na početku i nije bilo mnogo. Jedino imam strah da li će publika u potpunosti razumeti moj engleski sa slovenskim akcentom.

Kako ćeš uskladiti pripreme za predstavu sa snimanjem serije u Hrvatskoj?

- Pustili su me jer su i oni svesni da mi je potrebna mala pauza od televizije. Negde je i dobro za seriju da odem, pa da se vratim. Sa producentima imam ljudski dogovor i potpuno su podržali moju želju da odem u Njujork.

Jesi li tokom boravka u Hrvatskoj doživela neke neprijatnosti zbog toga što si Srpkinja?
- Do sada mi se nijedna neugodnost nije desila. Čak mi se u Dalmaciji desilo da mi jedan prolaznik kaže: „Kaća, pa ti si naša". Meni je pokojna baka Ličanka, ali sam se ja tamo predstavljala kao stopostotna Srpkinja pravoslavne vere i srećna sam da mi niko zbog toga nije zamerio.

Ko su bolji frajeri, Srbi ili Hrvati?
- Dobar frajer je dobar frajer gde god da se nalazi na svetu, ali ih je, nažalost, sve manje. Pravi muškarac je onaj koji ima hrabrosti da mi priđe, ostane pored mene i podrži me kada mi je teško. Kao što je rekla Merilin Monro: „Ko me prihvati u najgorem stanju, zaslužuje me i u najboljem".

Zbog čega si u svađi sa hrvatskom voditeljkom Nikolinom Pišek?

- Nije mi jasno zašto u mojoj zemlji mene kao Srpkinju određeni mediji pokušavaju da predstave kao negativca u želji da insceniraju sukob sa jednom Hrvaticom, a da hrvatski mediji to čak nisu ni preneli. Kako bi prikrili ružne stvari srpske svakodnevice, izmišljaju moj sukob sa devojkom koju u tom trenutku nisam ni poznavala. Kasnije smo se upoznale, a nedavno smo snimile i zajedničke scene.

Mediji su opleli po tebi kada su izašle paparaco fotografija na kojima si u toplesu?
- Poznato je da sam nudista, poput mnogih javnih ličnosti kod nas i u svetu. To je moja privatna stvar i to bih bila i da se ne bavim glumom. Boravila sam na prilično napuštenim plažama i ostrvima, ali sam imala tu nesreću da ljudi koji nemaju nimalo morala, a pri tom nisu ni profesionalni fotografi, trče za mnom i uspevaju da naprave takve fotografije. Poznato je i da se nikada nisam slikala za „Plejboj" i slične časopise tendenciozno, da bih prikazala svoju golotinju i na taj način plasirala sebe. Svako moje obnaživanje bilo je isključivo u filmovima zarad uloga koje sam tumačila.

Poznata si po tome da voliš noćne izlaske?
- U poslednje vreme retko kada sebi priuštim izlazak, a i kada se to desi ne zadržavam se dugo, zbog celodnevnih snimanja. A moguće je da su me i godine stigle. (smeh)

Jesi li zaljubljena?

- Srećna sam i ispunjena, ali nisam sigurna da sam baš zaljubljena. Dosta sam posvećena poslu, pa sam emocije stavila malo po strani.

Da li bi ušla u neki od popularnih rijalitija?
- Ne. Glumica sam i moj posao je da zabavljam publiku kroz moje uloge, a ne mojom privatnom pojavom.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti