Bil Gejts ne ostavlja bogatstvo svojoj deci, nego čovečanstvu

Bil Gejts ne ostavlja bogatstvo svojoj deci, nego čovečanstvu

Autor: | 21/09/2010

0

Osnivač ’’Majkrosofta’’ i jedan od najbogatijih ljudi na planeti Bil Gejts kazao je u intervjuu za britanski magazin "The Sun" da svojoj deci neće ostaviti stečeno bogatstvo. Gejts će veći deo bogatstva, koje se procenjuje na preko 40 milijardi evra, uložiti u borbu protiv globalnog siromaštva. ’’Otac’’ ’’Majkrosofta’’ je upravo zbog toga osnovao fondaciju "Bill & Melinda Gates" čiji je glavni cilj borba za bolju zdravstvenu zaštitu i sprečavanje siromaštva.
- Svojoj deci ću, naravno, dati nešto novca, ali ne neki veći procenat. Ne bi bilo dobro ni za moju decu, niti za društvo da sav novac ostavim u porodici - kazao je Gejts, dodavši da na taj način daje deci do znanja da moraju da rade.
Osnivač softverskog giganta Majkrosofta i njegova supruga Melinda imaju troje dece 14-godišnju Dženifer, 11-godišnjeg Rorija i 8-godišnju Fibi.
Gejts je do sada putem svoje fondacije donirao 28 milijardi dolara za finansiranje programa masovne vakcinacije protiv tuberkuloze i dečje paralize. On je, takođe, uložio mnogo novca u istraživanje i traganje za lekovima protiv side i malarije.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: bil gejts

Pročitajte još