Andrija Milošević kaže da su se na Filipinima svi hrabro borili uprkos gladi, insektima i zmijama

Andrija Milošević kaže da su se na Filipinima svi hrabro borili uprkos gladi, insektima i zmijama

Autor: | 19/09/2010

0

Andrija Milošević, Jedan od naših najpoznatijih glumaca mlađe generacije, koji se proslavio u domaćoj seriji "Mješoviti brak", već treću sezonu zaredom ima čast da bude voditelj veoma značajnog projekta kao što je "Survivor Srbija". Iskustvo boravka na pustim ostrvima, gde se održava ovo zanimljivo takmičenje, koje se meri sa najvećim avanturizmom, za ovog talentovanog glumca ima neprocenjivu vrednost. Mada su se u produkciji „Vision Teama“, koja stoji iza ovako velikog projekta, pribojavali da li će sve proći u najboljem redu, budući da su ovoga puta javne ličnosti bile u ulozi Robinzona, Andrija je od početka verovao da će ova treća sezona „Survivora“ biti najbolja do sada. Na kraju takmičenja ispostavilo se da je bio u pravu.
Iako je posle trodnevnog putovanja sa Filipina u Beograd stigao tek pre nekoliko dana, šarmantni Crnogorac kaže da je srećan i da se oseća ispunjeno.
- Srećan sam jer sam se vratio u civilizaciju. Moram da priznam da mi je drago što je dugačak, opasan i zahtevan put do Filipina i nazad do Beograda prošao kako treba. Ispunjen sam i osećam se odlično. Bolje rečeno nikad bolje – kaže za magazin „Hello!“ Andrija Milošević.

Jeste li zadovoljni kako je protekao prvi VIP serijal rijaliti šou-programa "Survivor"?
- Budući da sam bio deo celokupnog projekta, pouzdano tvrdim da je ovo naša najbolja sezona do sada. Javne ličnosti su pokazale da su spremne da se suoče sa najtežim izazovima. Pokazali su da znaju kako da se izbore sa svim teškoćama, kojih je na filipinskim ostrvima bilo u velikom broju.

Budući da je reč o javnim ličnostima, da li ste se plašili da će biti dodatnih problema zbog njihove razmaženosti?

- Iskreno, nijednog trenutka se nisam pribojavao. Znam da su svi ti ljudi navikli na kamere, to im je posao, tako da nisam sumnjao da će sve proteći onako kako smo i zamislili. Bilo im je teško i u nekim momentima, ni sami nisu verovali šta im se dešava. Ali moram da napomenem da su svi do jednog bili hrabri i borili se do kraja.

Jesu li bili poslušni?
- Slušali su sebe i svoje želje, potrebe, motive zbog kojih su se i odlučili na ovako ekstreman potez, kao što je učestvovanje u najtežem rijalitiju - „Survivoru“. Mislim da nisu pogrešili.

Da li je bilo neočekivanih situacija kao prošle godine kada zbog iznenadne oluje zamalo niste stradali u helikopteru?
- Na svu sreću nije bilo neprijatnosti te vrste, ali u „Survivoru“ uvek ima nepredvidivih situacija, zbog čega je ovo takmičenje i atraktivno. Vođeni prethodnim iskustvom, izbegavali smo svaku mogućnost lošeg izbora, koji bi mogao da utiče na tok snimanja.

Po povratku sa Filipina svi takmičari su se žalili na ožiljke od ujeda buba. Šta se zapravo dešavalo. Jeste li i vi imali bliske kontakte sa dosadnim insektima?

- Insekti su neprijatni i gladni, ali su suštinski najmanji problem. Pretnja od otrovnih zmija bila je znatno veća jer smo ove sezone skoro svakodnevno susretali neke od najotrovnijih na svetu. Lokalni vodiči su imali mišljenje da ih je toliko zbog učestalih zemljotresa koji su pogodili Filipine ove godine. Mi smo osetili dva manja i jedan jači potres.

Da li ste se plašili nečega na ostrvu? Kažu da se u neposrednoj blizini gde ste boravili nalazi aktivan vulkan.
- Nije bilo straha niti panike. Na vreme su nas upozorili na moguće neprijatnosti. Suštinski, sve nas je vrlo inspirisalo.

S obzirom na to da na pustom ostrvu nema osvetljenja, je li vas podilazila jeza kada padne mrkli mrak?
- Nije, naravno. Imali smo dovoljno iskustva, koje nam je ulivalo preko potrebno samopouzdanje. Snimati „Survivor“ vrlo je komplikovano i zato je odgovornost veća. Strahu i panici nema mesta.

Izgubili ste koji kilogram?

- Smršao sam i zbog toga sam veoma zadovoljan.

Da li su VIP takmičari imali neke privilegije. Jeste li im krišom davali hranu?
- Ne, naravno, to možete da proverite i sa njima. „Survivor“ se ne bavi prevarama. Sve ono što se dešavalo na Filipinima biće doslovce prikazano na televiziji „Fox“. Bez cenzure i nameštanja. Zbog nedostatka hrane neki takmičari su smršali i do petnaest kilograma.

Koja vam je od VIP učesnica bila najzgodnija u kupaćem kostimu?
- Videćete da su naši takmičari došli pripremljeni i da izgledaju zaista fantastično. Ne bih nikoga izdvajao.

Jeste li imali neku ljubavnu aferu na ostrvu?

- Verovali ili ne, nisam.

Kako ste provodili slobodno vreme?
- Trčao sam, vežbao, igrao basket, čitao knjige, spavao. Nije bilo loše.

Osim proslave vašeg rođendana, da li je na obali mora bilo još nekih slavlja?
- Osim mog, bilo je mnogo drugih rođendanskih proslava. Ispostavilo se da je pola ekipe koja je radila „Survivor“ rođeno u avgustu, pa smo svakom od njih priredili nezaboravnu žurku.

Da li ste po povratku sa ostrva svratili do Manile?

- Ovoga puta sam duže ostao u višemilionskoj Manili. Bilo je to izuzetno iskustvo. Taj neverovatan spoj pukog siromaštva i enormnog bogatstva je nestvaran. Filipini su velika zemlja, imaju samo oko sedam hiljada ostrva, blizu sto miliona stanovnika. Impresivno je koje resurse poseduju, ali opet je siromaštvo ono što preovladava. To me je navelo da počnem da razmišljam da moramo više da cenimo ono što imamo, jer uvek ima i gore.

Kakvi su Filipinci kao narod? Hoće li konačno neko od njih biti vaš gost u Beogradu?
- Stekao sam nekoliko prijatelja, koji su me izuzetno lepo dočekali u Manili. To su mladi, pametni ljudi. Obećali su da će doći. Njihovo gostoprimstvo vratićemo im istom merom. Upoznati kulturu nekog naroda, ljude, način života, povezati se sa njima, učiti od njih, prenositi svoja iskustva zaista je privilegija i mnogo mi znači. Filipinci imaju taj blagorodan mentalitet, nasmejani su i veliki radnici. Oduševili su me.

Da li ste u nekom momentu poželeli da zauvek ostanete na Filipinima?
-
Nisam imao takvu želju. Želeo sam da otputujem u Kinu, pa zatim dalje. Gladan sam dalekih putovanja i novih iskustava.

Hoćete li da nastavite sa nastupima sa pozorišnom predstavom "Pevaj, brate"?
- Predstava „Pevaj, brate“ zaista je fenomen. Imati na desetine hiljada gledalaca u tako kratkom periodu od kada radimo je fantastičan uspeh. Ono što je uspešno ne treba prekidati. Nastavljamo, karavan se ne zaustavlja.

Piše: Jelena Popović
Foto: TV „Fox“

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin