Saša i Rade Kovačević otvaraju vrata svog zajedničkog momačkog stana u kome rado goste devojke Milicu i Jovanu

Saša i Rade Kovačević otvaraju vrata svog zajedničkog momačkog stana u kome rado goste devojke Milicu i Jovanu

Autor: | 11/09/2010

0

U blizini Dunavskog keja na Novom Beogradu, braća Saša i Rade Kovačević pronašli su idealno mesto za stan i studio u kome nastaju najrazličitije muzičke melodije. Iako su gotovo godinu dana tragali za odgovarajućim prostorom i mesecima uređivali enterijer, trud se na kraju isplatio jer sada imaju svoju malu oazu mira u koju često dolaze njihove kolege, ali i devojke Jovana Koković i Milica Todorović.

Zbog čega ste odlučili da napravite studio na Novom Beogradu?
Rade:
Presudno je bilo to što je u blizini naš porodični stan, gde nam žive roditelji.
Saša:
Želeli smo da imamo studio na Novom Beogradu kako ne bismo morali da prelazimo Brankov most svaki put kada idemo u porodični dom. Tražili smo odgovarajući prostor oko godinu dana i na kraju smo našli stan koji je udaljen svega nekoliko minuta hoda od porodičmog stana.

Da li vam je trebalo mnogo vremena da ga uredite?

Rade: Još pre dve godine smo došli na ideju da napravimo sopstveni studio u okviru koga ćemo imati i stan, a kada smo našli odgovarajući prostor, upustili smo se u renoviranje koje je trajalo osam meseci.
Saša:
Ovaj prostor je izgledao potpuno drugačije tako da smo morali da rušimo zidove i pregrađujemo prostorije. U početku ovaj prostor izgledao je kao da je u njega bačena bomba.
Rade:
Najviše vremena smo izgubili prilikom sređivanja prostorije u kojoj se nalazi studio, i to čak pet meseci. Najbitnije je bilo da u toj sobi bude dobra akustika za koju su bili zaduženi Zorica i Bogi, koje smatram najboljim stručnjacima u našoj zemlji u tom poslu.
Saša:
Bilo nam je bitno da studio bude lep, ali istovremeno i tehnički kvalitetno urađen. Ljudi koji dolaze uglavnom vide plišane zidove koji fantastično izgledaju, a ne znaju da se iza njih nalaze razni uređaji.

Ko je osmislio ovako interesantan enterijer?
Saša:
Imali smo veliku pomoć našeg prijatelja Peđe, arhitekte koji je bio zadužen za enterijer. Naravno, davali smo mu smernice i prihvatao je naše sugestije, tačnije konsultovao se sa nama o svemu. Najviše smo se mešali prilikom izbora nameštaja.
Rade:
Dok smo uređivali stan često smo obilazili salone nameštaja gde smo dobijali različite ideje kako treba da izgleda ovaj stan.

Jeste li u ovom studiju spremali vaš najnoviji album „Ornament“?
Saša:
Nažalost nisam, jer mi je album izašao pre pola godine kada ovaj prostor još nije bio završen. Pesme sam pripremao u studijima drugih kolega. Siguran sam da će mi sledeći put biti znatno lakše, jer kada imaš sopstveni studio, to ti pruža veću slobodu da radiš onda kada si raspoložen, a ne kada postoji slobodan termin u studiju. Ne moram više da radim pod pritiskom i da usklađujem svoje termine sa drugima.
Rade:
Mislim da je ovo pametna investicija s obzirom na to da se obojica bavimo poslovima vezanim za muziku, što smo i studirali. Sada imamo svoj mir i slobodu. Istovremeno, ne moramo da trošimo novac u drugim studijima već ulažemo u nešto što je naše.

Da li ste zadovoljni kako je publika prihvatila vaš novi album?

Saša: Veoma sam zadovoljan, već su se izdvojile neke pesme, a mislim da su se publici najviše dopale numere „Ludak“, a potom „Mila“. Trenutno je vreme krize tako da nemam nastupe u istom broju kao ranijih godina. Ipak, ne mogu da kažem da sam nezadovoljan, jer ipak ima posla, a i u studiju imam stalan posao. S druge strane, i ja sada biram mesta i klubove u kojima ću pevati, dok sam na početku karijere nastupao gotovo svuda gde me pozovu i dešavalo se da radim i po dvadeset pet dana mesečno.

Sa kojim pevačima ste do sada radili u studiju?
Rade:
Sarađujemo sa Dadom i Šakom Polumentom, a kod nas su radili Aco Pejović i Nemanja Stevanović.
Saša:
Iako smo skoro počeli da radimo, pokazalo se da imamo dobre pesme i da su sve kolege koje su bile ovde zadovoljne saradnjom.

Koliko vremena provodite u studiju?
Rade:
Ovde smo po čitav dan, jedino što ponekad odemo da spavamo u porodičnom stanu. Uglavnom radimo neprestano po nekoliko dana, a onda damo sebi slobodan dan da bismo napunili baterije.

Pripremate li nekada sami hranu?

- Retko koristimo kuhinju, jer uglavnom naručujemo hranu iz restorana. Kuhinju koristimo samo da bismo skuvali kafu ili napravili kokice u mikrotalasnoj, a ponekad skuvamo i supu.

Hoćete li uskoro pripremati pesmu za vašu devojku Milicu Todorović?
Rade:
Planiramo da u oktobru uradimo jednu pesmu za nju. Kada će to tačno biti ne znam, sve zavisi od toga kakvu ćemo imati inspiraciju. Za sada samo znamo da će to biti brza pesma.

Da li vaše devojke Jovana Koković i Milica Todorović često dolaze kod vas?
Rade:
S obzirom na to da smo mi često ovde i one često svrate, jedino ne dolaze kada smo pretrpani poslom. One su takođe zaposlene, Milica u poslednje vreme mnogo nastupa, dok je Jovana zaposlena kao vaspitačica u vrtiću.

Zbog čega ste do promocije albuma „Ornament“ tajili vezu sa Jovanom?

Saša: Poučen ranijim iskustvom nisam želeo da na početku insistiram na svojoj vezi sa Jovanom. Ali novinari su saznali za nas dvoje tako što smo se pojavljivali na nekim proslavama za koje sam mislio da će biti privatne. U početku sam demantovao da smo zajedno, a kasnije se nisam trudio da to skrivam. Pošto bi bilo glupo da moja devojka ne bude sa mnom na promociji albuma, odlučio sam da je tada predstavim medijima i ispričam nešto o njoj. Smatram da javnost ne može da ugrozi moju vezu, jer se preterano ne eksponiram, a, s druge strane, bavim se javnim poslom i svestan sam da ne mogu potpuno da sačuvam privatnost.

Uskoro ćete proslaviti godišnjicu veze sa Milicom, spremate li joj neko iznenađenje?
Rade:
Naravno da ćemo obeležiti prvu godinu našeg zabavljanja. Budući da tog dana Milica ima zakazan nastup dogovorili smo se da narednog dana otputujemo negde. Nas dvoje obožavamo putovanja i zato uvek kada nam se ukaže prilika, odemo na neko zanimljivo mesto.

Piše: Ivana Nikolić
Foto: Andreja Damnjanović

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin