Porodica pokojnog Dina Dvornika zaratila oko imovine

Porodica pokojnog Dina Dvornika zaratila oko imovine

Autor: | 06/09/2010

0

Hrvatsku estradu ovih dana potresa skandal - ujak pokojnog Dina Dvornika optužio je muzičarevu suprugu Danijelu da je ucenom došla do porodične kuće Dvornikovih na Braču i da je sama odlučila da pevača sahrani u Zagrebu umesto u Splitu! U raspravu su se, putem medija, uključili i Dinovi majka, brat i supruga!

Naime, muzičarev brat Dean Dvornik zapao je u dugove zbog propasti muzičkog spektakla „Funk on the beach", posvećenog Dinu, zbog čega je, kako tvrdi njegov ujak Braco, izgubio i nasledstvo na poznatom ostrvu.
- Dean je tražio od Danijele samo da mu prepusti organizaciju koncerta posvećenog njegovom pokojnom bratu, ali ona je to odbila. Ali, kasnije se predomislila i rekla mu da će mu dozvoliti organizaciju koncerta ako joj pripiše polovinu svoje porodične zaostavštine u Sutivanu. Reč je o kući koju je gradila moja majka i koja je pripala mojoj sestri Dijani, a ona je pripisala sinovima Dinu i Deanu. A sad je Danijela doslovno iskoristila Deanovu želju da organizuje koncert u čast pokojnom Dinu, uslovljavajući svoju dozvolu delom njegove imovine - tvrdi ujak Josip Tomić Braco.

Danijela Dvornik je šokirana izjavom Dinovog ujaka.

- Ne mogu da verujem u to što čujem! Strašno! Ne, neću ništa da komentarišem. Bože dragi, ne verujem da neko nešto slično uopšte može da kaže - odgovorila je Dvornikova.
Ni Dean nije bio mnogo rečitiji.
- Za mene je ta priča gotova! Najbolje bi bilo da se sve ovo zaboravi! - rekao je Dean, koji je pre nekoliko dana hrvatskim medijima dao izjavu da je polovinu svoje kuće u Sutivanu poklonio Danijeli, kako bi održao obećanje koje je davno dao bratu.

Svađa oko porodične zaostavštine otišla je tako daleko da je ujak Josip Tomić Braco doveo u pitanje i lokaciju pevačevog groba.
- Posle Dinove smrti nikome u porodici ni na kraj pameti nije bilo da bi on mogao da bude sahranjen bilo gde osim u svom rodnom Splitu. Međutim, bez ikakvih konsultacija sa preostalim članovima, odluku o tome da se Dino sahrani u Zagrebu donela je Danijela, koja preuzela organizaciju pogreba i prenos na televiziji. Drugim rečima, Dinova udovica unovčila je i njegovu sahranu - teško je optužio Josip Danijelu Dvornik.

Dinova majka Dijana Dvornik stala je na stranu snaje i sina.
- Ne znam zašto je moj brat ovakve stvari govorio za novine! Reč je o privatnim, porodičnim stvarima. Dean je Danijeli poklonio svoju polovinu kuće koju je nasledio od mene, poštujući tako davnu Dinovu želju. Dean kuću nije dao nikom tuđem, nego Dinovoj ćerki Eli i njegovoj Danijeli. Moj brat je valjda nešto pogrešno shvatio - kaže Dinova majka.

Izvor: Press

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: dino dvornik

Najnovije vesti