Dodeljene "Emi" nagrade: najbolji Al Paćino, Džordž Kluni dobio nagradu za humanitarni rad

Dodeljene "Emi" nagrade: najbolji Al Paćino, Džordž Kluni dobio nagradu za humanitarni rad

Autor: | 30/08/2010

0

Serija "Momci sa Medisona" (Mad Man) proglašena je za najbolju dramsku seriju, na 62. dodeli američkih televizijskih nagrada “Emi“, održanoj u nedelju u Los Anđelesu."Momci sa Medisona", priča o reklamnoj agenciji šezdesetih godina, tu nagradu su dobili treću godinu zaredom, prenose svetske agencije. Priznanje za najbolju komičnu seriju pripalo je seriji "Savremena porodica", satiričnoj priči o životu tri porodice u Los Anđelesu.
Kira Sedžvik
dobila je nagradu za najbolju glumicu u dramskoj seriji, za krimi priču "The Closer", dok je Brajan Kranston treću godinu zaredom proglašen za najboljeg glumca u drami, za seriju "Breaking Bad". Priznanje za najbolju glumicu u komediji pripalo je Idi Falko, za seriju "Nurse Jackie", a nagrada za najboljeg glumca u komediji Džimu Parsonsu, za "The Big Bang Theory". "Temple Grandin", priča o životu žene obolele od autizma koja postaje naučnica, proglašen je za najbolji televizijski film.
Junakinja tog filma Kler Dejns dobila je nagradu za najbolju glumicu u televizijskom filmu, a njegov reditelj Mik Džekson dobio je nagradu za režiju. Film "Temple Grandin" nagrađen je i za žensku i mušku epizodu, zahvaljujući ulogama Džulije Ormond i Dejvida Straterna. Dramska mini-serija o Drugom svetskom ratu "Pacifik" pobedila je u kategoriji mini-serija. Za najboljeg glumca u televizijskom filmu ili mini-seriji proglašen je Al Paćino, za film "You Don't Know Jack". Džordž Kluni dobio je nagradu "Bob Houp" za humanitarni rad.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi:

Pročitajte još