Oprema za operu "Vreme Cigana" EMIRA KUSTURICE, stiže u šest šlepera

Oprema za operu "Vreme Cigana" EMIRA KUSTURICE, stiže u šest šlepera

Autor: | 17/08/2010

0

Emir Kusturica 15. septembra okuplja na Mećavniku, u svom Drvengradu, ekipu opere „Vreme Cigana“. Nele Karajlić, Gorica Popović, Stevan Anđelković, Milica Todorović i još stotinak učesnika imaće probe pred petodnevno izvođenje u „Sava centru“ od 9. do 15. novembra. Nakon Beograda ekipa se seli u Grčku i Rusiju u okviru „Pravoslavne turneje“.
Opera, zbog koje su Francuzi ispred Bastilje stajali u redovima, tri godine nakon premijere stiže u Beograd. Impozantnu scenografiju tešku 50 tona iz Pariza će dovesti šest šlepera. Tri dana je potrebno da se postave kulise i komplikovani mehanizmi koji glumce dižu nekoliko metara.

Najugledniji svetski mediji operu „Vreme Cigana“ opisali su kao „čudesnu i opijajuću mešavinu simfonijskog roka, bulevarskog teatra, montipajtonovskog cirkusa i pank opere“. U ovom spektaklu učestvuje čak 176 ljudi. Ispod scene je 56 članova orkestra, a na sceni je 120 aktera. U operu, koja je izuzetno skupa jer ima sve elemente svetskog spektakla, uložena su dva miliona evra, a od ulaznica je do sada zarađeno čak pet i po miliona.
- Cena karte u svetu je između 70 i 150 evra, a mi ćemo pokušati da uz pomoć sponzora i Ministarstva kulture omogućimo publici da ulaznice nabavi po ceni ne većoj od 20 evra - kaže za Blic Gane Pecikoza, menadžer Emira Kusturice za Balkan.

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin
Tagovi: emir kusturica