Ivica Iliev srećan što sa suprugom Ivanom i decom ponovo živi u Beogradu

Ivica Iliev srećan što sa suprugom Ivanom i decom ponovo živi u Beogradu

Autor: | 11/08/2010

0

Posle šest godina provedenih u inostranstvu i nastupanja za klubove u Italiji, Nemačkoj, Grčkoj i Izraelu, fudbaler Ivica Iliev se vratio u Beograd. Na oduševljenje brojnih navijača ponovo je obukao dres „Partizana“. Supruga Ivana, sa kojom je 19. juna proslavio pola decenije bračnog života, podržala je njegovu odluku, smatrajući da je konačno došlo vreme da se vrate u rodni grad. Bivši fudbaler kluba „Makabi“ svojim partijama na utakmicama kvalifikacija za „Ligu šampiona“ protiv finskog „Helsinkija“ dokazao je da je pravo pojačanje „crno-belih“, a veruje da će uspeti da ostvari svoj cilj zbog kojeg je ponovo došao u klub u kome je počeo karijeru, da se plasira i prezimi u najjačem evropskom klupskom takmičenju.
- Vratio sam se zbog „Lige šampiona“. Takođe, u poslednje vreme počeo sam da osećam nostalgiju za roditeljima, bratom i prijateljima koji žive u Beogradu. Kada se ukazala mogućnost povratka, bio sam presrećan. Ponovo sam sa svima koje mnogo volim, igram za svoj klub, tu su moji navijači i konačno sa ljudima razgovaram na maternjem jeziku. Da budem iskren, selidbi mi je više preko glave - priča Iliev.
Ivica je odrastao na Vidikovcu, u beogradskoj opštini gde je pre nekoliko godina otvorio balon za mali fudbal i kafić koji je nazvao po sinu „Leon“. Po povratku u domovinu preselio se u Košutnjak, u kuću koju je kupio pre nekoliko meseci i trenutno je renovira. Oduvek je bio vezan za mlađeg brata Bobana, pa je u istom dvorištu i njemu sagradio dom. Na samo stotinak metara nalazi se i vrtić u koji mu idu deca, četvorogodišnji Leon i dvogodišnja Lara.
- Deca idu u privatni vrtić u kome su boravili kad god su bila u Beogradu. Ivana i ja smo praktikovali da svake godine bar tri meseca provedu ovde, da bi što više vremena bili sa bakama i dekama.
Ivičini naslednici rođeni su u različitim državama, Leon u Italiji, a Lara u Grčkoj. Sada kada su se vratili u Srbiju, mnogi očekuju da će porodicu uvećati bar za još jednog člana. Fudbaler koji je na prvoj utakmici za „Partizan“ postigao gol kaže da želja za proširenjem porodice postoji.
- Supruga i ja volimo da imamo što više dece, ali mislim da se ona ne planiraju, već treba da se dese. Lara i Leon nisu baš zainteresovani, ne traže batu ili seku, jer imaju jedno drugo. Oboma podjednako poklanjam ljubav i pažnju, iako važi da su kćerke tatine mezimice. Nikada ne bih dozvolio da se jedno od njih oseti zapostavljenim. Moram da priznam da su više vezani za majku nego za mene. Kad god im nešto treba, traže nju. Valjda je to zbog toga što je ona sa njima stalno
- kaže Ivica.
Četvorogodišnji Leon nasledio je tatin talenat za sport, tako da pohađa školu za fudbal.
- Videćemo da li će krenuti mojim stopama. Uživa da me gleda na terenu. Ivana ga redovno dovodi na stadion. Bio je i na utakmici protiv Helsinkija kada sam dao gol. Bolji povratak nisam mogao da zamislim. Sreća me je poslužila. Potpisao sam ugovor na godinu dana, kada bude istekao, imaću trideset jednu godinu. Glupo je razmišljati o povlačenju, igraću bar još dve, tri sezone, ali tek tada ću razmišljati da li ću u penziju otići iz kluba iz Humske - kaže na kraju Ivica.

Piše: Sandra A. Rilak

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti