Miloš Bojanić: Oaza za letnje dane

Miloš Bojanić: Oaza za letnje dane

Autor: | 04/07/2010

0

Pevač i bivši učesnik „Farme“ Miloš Bojanić pre osamnaest godina kupio je plac u Baošićima gde je sagradio kuću i od tada sa porodicom u ovom mestu provodi svako leto. Iako su luksuznu vilu u početku koristili samo za svoje potrebe, Miloš i njegova supruga Branka pre deset godina razvili su pravi mali porodični biznis. Prostor su adaptirali u male apartmane u kojima uživaju njihovi mnogobrojni gosti. I dok je Branka zadužena da među turistima sve funkcioniše kako treba, Miloš leto provodi uglavnom igrajući bilijar, a često i sa meštanima odlazi u ribolov.
- Pre osamnaest godina kupio sam plac u tom malom mestu na Jadranskom moru. Odmah sam počeo da gradim i kuću koja je bila gotova posle osam meseci - počinje priču Miloš Bojanić, koga je u njegovoj letnjoj oazi nedavno posetila ekipa magazina „Hello!“.
 - Već sedamnaest godina ovde provodim svako leto. Inače, prva veća finansijska sredstva koja sam zaradio uložio sam u ovu kuću. Iako u to vreme to nije bilo turistički atraktivno mesto, još tada sam bio siguran da će taj kraj nekada da se razvije i da je to dobra komercijalna odluka. Pametno sam ulagao novac, tako da kuća sada znatno više vredi. Osim što se tu odmaram, poslednjih deset godina moja porodica se aktivno bavi i turizmom.
Da li je ovo prvobitni izgled kuće ili ste kasnije nešto dorađivali?
- Na početku sam napravio veliku kuću za svoju porodciu, a kasnije smo dorađivali enterijer i po potrebi ga modernizovali.
Jeste li voleli da dolazite na Crnogorsko primorje i pre nego što ste kupili plac u Baošićima?
- Naravno, oduvek sam voleo Jadransko more i Crnu Goru, jer su moji preci poreklom odavde. Upravo zbog toga sam emotivno vezan za ove predele i uvek ću dolaziti ovde.
Da li ste i tokom odrastanja sa roditeljima dolazili na more?
- Nažalost, kada sam bio dete, a kasnije i momak, moji roditelji nisu imali novca da nas dovode na more, tako da sam prvi put otišao na letovanje kada sam počeo da zarađujem. Tačnije, moj stariji sin Bane imao je probleme sa bronhijama, pa su nam lekari preporučili da ga vodimo na more, a kasnije i na planinu, i tako smo počeli da letujemo na moru svake godine. To je bilo  presudno zbog čega sam odlučio da kupim kuću na obali Jadrana.
Jesu li vaši sinovi bili srećni kada ste kupili tu kuću?
- Oni su tada bili mladi i nisu mnogo razmišljali o tome, ali su se svakako radovali što će svake godine moći da letuju i po nekoliko meseci.
Koliko često oni danas dolaze u Baošiće?
- Gotovo svake godine su tu sa svojim porodicima, a njihova deca se posebno raduju dolasku, jer se ja trudim da im boravak učinim što zabavnijim, pa svakodnevno brodićem obilazimo primorje. Nažalost, ove godine neće biti moji gosti, jer Bane ima obaveze zbog kojih neće ići na odmor, dok Mikica u Kanadi čeka da dobije zelenu kartu tako da ne sme da napusti tu zemlju.
Kako provodite vreme dok ste u Crnoj Gori?
- Pošto je moja supruga Branka zadužena za turiste, ja gotovo da nemam nikakve obaveze, pa po čitav dan igram bilijar, ili sa prijateljima idem u ribolov. Inače, svake godine sam od kraja maja do septembra u Baošićima i tada u pravom smislu te reči uživam.
Jeste li oduvek voleli ribolov ili ste nedavno počeli da se bavite tim sportom?
- I ranije sam voleo ribolov, ali nisam bio mnogo vičan tom sportu. Međutim, kada sam kupio kuću, stekao sam mnogo prijatelja među meštanima i oni su me naučili sve o morskom ribolovu tako da sam sada pravi specijalista i za hvatanje lignji, ali i za podvodni lov.
Imate li običaj da se poput pravog ribolovca hvalite veličinom ulova i kolika je najveća riba koju ste do sada upecali?
- Nikada nisam išao u pravi profesionalni lov na otvorenom moru da bi mogao da se hvalim veličinom ulova, a najveće ribe koje sam pecao imale su obično između tri i četiri kilograma.
Vežu li vas i vašu suprugu neke emotivne uspomene za Crnu Goru?
- Naravno, nas dvoje smo se upoznali u Novoj Pazovi, a posle nedelju dana poznanstva pozvao sam je da bude moj gost i ostala je ovde petnaest dana. Ovde smo se zavoleli i shvatili da smo stvoreni jedno za drugo, tako da smo posle povratka u Srbiju počeli da živimo zajedno. Od tada se ne razdvajamo, a njoj sam drage volje prepustio da se brine o svemu što se tiče mog posla na moru pošto smatram da sam dovoljno radio u životu.
Kako se snalazi u tom poslu?
- Odlično. Osim nje imamo i zaposlene koje ona odlično organizuje, jer joj po prirodi idu menadžerski poslovi. Inače, Branka je po profesiji kuvarica, ali se izvrsno snašla i u ovom zanimanju.
Voli li i vaša supruga Branka more koliko i vi?
- Voli, ali ne baš kao ja. Ona je osoba koja mnogo više voli planinu nego more, ali zbog toga nas dvoje svake zime po nekoliko puta idemo na skijanje u Austriju i tamo ostajemo po sedam dana. Oboje odlično skijamo, a uvek idemo u jedno malo mesto pored Inzbruka.
Poznato je da je u vašu kuću na moru ranijih godina dolazilo mnogo vaših kolega?
- Pre nego što sam počeo profesionalno da se bavim turizmom u našoj kući su često letovali Lepa Brena, Saša Popović, Sanja Đorđević, Violeta Viki Miljković i još mnogo mojih kolega. Vrlo smo se lepo družili i odlično provodili, tako da nas vežu jako lepe uspomene za to vreme. Međutim, kada sam počeo da dovodim ovde turiste, nismo više imali uslove za takve provode, jer sada ima mnogo ljudi i moji gosti ne bi mogli da imaju preko potreban mir kao ranije. Zbog toga sada dolaze ređe, ali svakog leta dođe poneko od kolega, pa će tako ove godine kod mene biti Sanja Đorđević, Goca Božinovska, Mina Kostić i Dragana Milošević.

Piše: Ivana Nikolić

Komentari (0)

Loading
Tamara Roksandić hellomagazin

Najnovije vesti