Sastojci:
– 800 g pilećeg belog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 100 g mesnate slanine
– 1 dl mineralne vode
– prstohvat sode bikarbone
– 2 kašike brašna
– mešavina začina, ulje
– 200 g tankih listova slanine
Priprema:
1. Pileće belo meso samleti na mašini za mlevenje.
2. Crni luk očistiti i što sitnije iseckati, mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
3. Sjediniti mlevenu piletinu, crni luk, slaninu, sodu bokarbonu, brašno i začine po ukusu. Dobro izmešati, te postepeno dodavati mineralnu vodu i ručno mesiti dok se ne dobije ujednačena smesa. Ostaviti u frižideru da miruje 40 min.
4. Od umešene smese nauljenim rukama oblikovati ćevape. Uviti ih u listove slanine i peći na roštilju dok blago ne porumene.
Pročitajte još
U braku su skoro 50 godina, ona mu je bila prva devojka: Ovo je supruga Borisa Bizetića
Žena Borisa Bizetića zove se Magdalena
14/06/2024
Saznajte višeGlucoratrol značajno olakšava život obolelima od dijabetesa
Francuski Glucoratrol Yvery sa produženim delovanjem
14/06/2024
Saznajte višeHONOR je lansirao HONOR 200 seriju koja donosi portretnu fotografiju studijskog kvaliteta
12/06/2024
Saznajte višeNije samo genetika: Napitak Emine Jahović za ravan stomak i vitku liniju poželećete odmah
Napitak Emine Jahović za ravan stomak
12/06/2024
Saznajte više
Komentari (0)