Pripremate svečanu večeru i pomalo strepite jer će doći zahtevni gosti skloni kritici... Primenite savete svetskog stručnjaka u oblasti dekoracije stola Vilijema Hensona, koji otkriva kako ćete da impresionirate i najveće snobove. Za početak, stolnjak bi trebalo da bude snežno bele nijanse ili u nežnom bež tonu.
- Crna boja na stolu ne dolazi u obzir, moderni tanjiri kvadratnog oblika mogu da prođu u restoranu, ali u atmosferi doma su nedvosmislena potvrda lošeg ukusa - kategoričan je Henson.
Dakle, okrugli tanjiri su osnova ako želite da trpeza izgleda lepo i svečano, a zatim pređite na čaše. Pivo se, prema mišljenju ovog stručnjaka, ne poslužuje za večerom, već isključivo vino. Čaše ne smeju biti prevelike, jer deluju pretenciozno. Ovde važi pravilo da je manje više, posebno ako se tokom obroka gosti služe sa više vrsta vina.
Kada pravite svečani ručak, zaboravite na dekorativne sveće, jer su one "rezervisane" samo za večeru. Ali, vodite računa da budu bez arome i lepo postavljene u svećnjak. I za kraj, nipošto nemojte da koristite papirne salvete, već nabavite lanene, savetuje Henson.
Pročitajte još
Ljilja Blagojević podelila tajni recept majke Spasenije: Lepši sok od zove nećete napraviti
Sok od zove Ljilje Blagojević
04/05/2024
Saznajte višeDanas je Velika subota, a evo šta nikako ne bi trebalo da radite
Velika subota običaji
04/05/2024
Saznajte višeDanas farbamo jaja: Svaki dom treba da ima crvenu čuvarkuću, evo i zašto
Zašto je čuvarkuća crvene boje
03/05/2024
Saznajte višeDekorativan, kremast i savršeno ukusan: Napravite uskršnji rolat po receptu našeg glumačkog par
Recept za uskršnji rolat
02/05/2024
Saznajte višePoslastica dana: Kolač od 3 nespojiva sastojka po receptu Slobe Stefanovića
Recept Slobodana Stefanovića za susam keks
02/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)