Preporuke za 31. Beogradski dzež festival

Preporuke za 31. Beogradski dzež festival

Autor: | 29/10/2015

0


Nakon uvodnog programa "Showcase mladih srpskih džez nada", na kojem su sinoć u prepunoj sali Amerikana DOB-a nastupili bendovi Hashima, Naked i Vladimir Kostadinović "Mindedness", večeras će u Velikoj sali Doma omladine Beograda sa početkom u 19:30h časova svečano biti otvoren 31. Beogradski džez festival.

U okviru muzičkog programa na svečanom otvaranju 31. BDŽF, za koji su ulaznice rasprodate, u prvom delu nastupiće naša istaknuta džez umetnica Jelena Jovović sa projektom Jazz Junction, a potom i jedan od najtalentovanijih svetskih saksofonista - Džejms Brendon Luis, sa evropskom premijerom novog projekta „Days Of Freeman”.

U ponoćnom programu, koji počinje od 23 časa u sali Amerikana Doma omladine Beograda, dosledno dugogodišnjoj tradiciji praćenja najzanimljivijih tokova avangardnog, improvizovanog i fri džeza, Beogradski džez festival i ove godine nudi pogled na najkvalitetnije nove projekte sa američke i evropske scene.

Kao evropsku protivtežu, predstavljamo portugalsku zvezdu u usponu – Suzanu Santoš Silvu, jednu od najšarmantnijih pojava evropske džez scene, naročito onog njenog umetnički slobodoumnog krila.

U petak 30. oktobra, od 19:30 časova u Velikoj Sali Doma omladine Beograda, publici se predstavljaju dve istinske zvezde fuzije džeza i latinomuzike: jednog od najboljih savremenih džezera uopšte, saksofonistu Migela Zenona, poreklom iz Portorika, te špansku pijanističku zvezdu Davida Penju Dorantesa. Ulaznice i za ovaj koncertni program su rasprodate!

Od 23h u sali Amerikana DOB, 30. oktobra na programu 31. Beogradskog džez festivala su nastupi mladog i talentovanog italijanskog saksofoniste Frančeska Kafiza, koji će predstaviti svoj novi projekat La banda, u kome daje autentični, džezerski pogled na sicilijansku muzičku emociju, kao i džez vokalistkinje Lie Pale iz Austrije, koja ostvaruje autentičnu kopču džeza i tradicije angažovanog kabarea.

Do kraja 31. Beogradskog džez festivala publiku očekuje jedan od najraznovrsnijih programa ikada, sa ukupno 18 koncerata i preko 80 najaktuelnijih džez umetnika, pre svega iz SAD, a potom iz Austrije, Danske, Italije, Nemačke, Norveške, Portugalije, Španije, Švedske, Turske, Hrvatske, Slovenije i Srbije, koji će nastupiti u Domu omladine Beograda.

Šireći vidike ka novim geografskim oblastima na kojima se džez svira, u gostima imamo heroinu džez pijanizma iz dalekog Japana - Hiromi, kao i premijerno predstavljamo umetnike iz Turske, sastav Soyut Boyut!

Svi zajedno oni će svedočiti o tome da džez očekuje blistava budućnost i u novom veku!

Komentari (0)

Loading
hellomagazin.rs Promo