Postignite harmoniju u domu uz pomoć boja

Postignite harmoniju u domu uz pomoć boja

Autor: | 01/07/2014

0

Kombinacija crne i bele boje u enterijeru je uvek povoljna, a to je zato što crna simbolizuje vodu, koju u produktivnom ciklusu elemenata proizvodi beli metal.

Crno-bela kombinacija je skladna i uravnotežena i predstavlja dobro predskazanje za vodeni sektor. Svako mesto u kući za koje smatrate da bi imalo koristi od vode, imaće koristi i od crno-bele kombinacije. Nasuprot opštem uverenju, crno nije nesrećna boja, niti je boja žalosti. Ona zaista u mnogim situacijama može da bude vrlo povoljna, jer predstavlja izvanrednu dubinu vodene energije.

Veliki broj feng šui formula zasniva se na energiji vode, jer je voda element koji simbolizuje novac i bogatstvo. Budući da mnogi ljudi koriste feng šui da bi povećali svoju sreću vezanu za bogatstvo, voda postaje važan element. Stavite crno-bele teme u sektor doma u koji bi, po pravilu, trebalo da stavite vodu. Nepotrebno je da u svom dekoru preterujete sa crnom bojom. Svakako da nećete staviti crne žaluzine ili zavese, ali zato upotrebite crnu da biste naglasili neke detalje ili sitne predmete.

Bela je, s druge strane, boja koju možete da koristite sasvim slobodno, bez straha da ćete preterati. To je zato što ona sadrži u sebi sve boje duge i stoga se smatra izvanrednom bojom, jer poseduje ravnotežu svih boja. Ako želite da idete na sigurno, jednostavno sve zidove i plafone obojite u belu boju, a potom upotrebite ostale boje da biste podstakli energiju drugih elemenata koji se smatraju povoljnim.

Dok su crna i bela vrlo povoljne boje za enterijere, siva je boja koju treba izbegavati. Za nju važi da slabi pouzdanje i jača strahove i brige.

Izvor: enterijer.rs

Foto; mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin