Dekorišite svoj dom zavesama

Dekorišite svoj dom zavesama

Autor: | 28/10/2013

0

Najlepši dekorativni element u prostoru svakako su zavese - funkcionalne i zanimljive tkanine čijoj igri nema kraja. Planirate li i vi da svoj prostor osvežite jednim takvim detaljem, donosimo nekoliko trendi ideja za velike i male prostore.

Materijali

S odabirom materijala za zavese ne možete pogrešiti. Prozirni i prozračni, gusti i lagani, ili pak teški i bogati, samo su mali deo velike ponude različitih tipova tkanja koja se nudi na tržištu i dostupna je svima.
Ako imate mali prostor bolje odaberite prozirne zavese svetlih ili žarkih boja koje će u vašu prostoriju uneti prirodno svetlo, dok velike prostorije podnose sve. Poigrajte se sa dve vrste tkanina, prozirne za sredinu, i jače i gušće na ivicama.

Uzorci

Iako uzorci mogu biti vrlo zanimljivi potrebno ih je prilagoditi nameštaju i dodacima iz vašeg doma, poput jastučića, vaza i tepiha.
Ako je vaš enterijer jednostavnih, zagasitih boja, ili je monohromatski, možete se poigrati sa prugama, tačkicama i cvetnim uzorkom u svežim bojama. A ako prostorijom već vlada uzorak, igrajte na sigurno, i radije odaberite jednobojne zavese, ili one tek vidljivog uzorka u boji koja će se stopiti sa nekim detaljima iz prostorije.

Boje

Baš kao i kod odeće, kada je u pitanju uređenje prostora, žarke boje su ove godine vrlo popularne. Narandžasta, zelena, ljubičasta i žuta - samo su neke od boja koje će se savršeno uklopiti uz drvo, glatke, lakirane, staklene i metalne površine u vašem domu.

Ne podcenjujte belu boju, jer ona se vratila na velika vrata, jer će u male prostoriju u trenu uneti dašak elegancije, i može se kombinovrati sa dekorima s uzorkom, ili u nekoj žarkoj boji. I pastelne boje u zemljanim tonovima su dobro došle, posebno za velike prostore kojima vlada drveni nameštaj.

Izvor: mojenterijer.rs

Komentari (0)

Loading
Goca hellomagazin

Najnovije vesti