Četiri namirnice koje treba jesti svaki dan

Četiri namirnice koje treba jesti svaki dan

Autor: | 04/01/2018

0


Želite li  ubrzate svoj metabolizam tako da januar preživite bez detoksikacija i gladovanja, a da ipak uradite nešto dobro i zdravo za svoj organizam? Slobodno jedite, ali svakako birajte namirnice koje će podstaći zdraviji proces regulacije kilograma. Puno je namirnica koje vam u tome mogu pomoći, a one četiri koje stručnjaci ističu kao najbolje, donosi index.hr.

JAJA

Jaja imaju tu neverovatnu moć da nas jako dugo čine sitima jer sadrže toliko proteina i zdravih masti, zbog čega se toplo preporučuju za doručak. Tako ćete tokom dana jesti manje kalorija i odoleti svakom nezdravom zalogaju. Ona su takođe puna važnih vitamina i minerala koji će istovremeno hraniti organizam i omogućiti mu da bude sit duže vremena.

LOSOS

Losos je savršen izvor čistih proteina i jako zdravih i zasićenih masti. Pokušajte zato  da zamenite crveno meso komadom lososa jer će te na taj način smanjiiti unos kalorija.

KINOA

Ugljeni hidrati su jako važni za naš organizam, ali samo ako su zdravi. Zato već danas zamenite svoju omiljenu (nezdravu) testeninu i hleb s malo kinoe, ugljenim hidratima koji savršeno zasite. Ne dozvolite da vas zavara njihov izgled jer te sitne "kuglice" osim dobrih ugljenih hidrata imaju i dosta zasićenih proteina i vlakana. Zato ova namirnica i jeste tako dobra, zdrava i ubrzava metabolizam.

 BOROVNICE

Borovnice su odličan antioksidans, one pomažu u smanjenju upala u organizmu, što može biti jedan od skrivenih razloga zašto dobijate na težini.

Hellomagazin.rs Guliver/Thinkstock/Instagram
Tagovi: dijete ishrana