Egzotičan „frita cubana“, „kapreze“ burger, burger sa cepkanom butkicom, ili čak veganski… Ove godine je na „Burgeraju“ koji se održao na Promenadi, na Beogradu na vodi, svako mogao da pronađe svoj idealni burger između više od 70 različitih kombinacija. Preko 15.000 ljudi posetilo je festival, a ove godine ukuse burgera za sve one koji su rešili i da ih naprave u kućnoj verziji, obogaćeni su slatkom primesom meda. Zanimljivi recepti za burger sosove sa medom mogli su da se nabave na štandu koji je privukao veliki broj posetilaca „Burgeraja“ i pokazao kako se burgeri, med, pčele i briga za životnu sredinu uklapaju u dobru celinu.
Preko 1000 ljudi posetilo je tokom tri dana festivala štand kompanije „Beko Balkans“ kako bi uživali u „domaćoj“ ili „espreso“ kafi koje su pravljene u „Beko“ aparatima za kafu. Omiljeni napitak služen je sa jestivim kašičicama – što je dodatno obogatilo ukus, a i ekološki je odgovorno. Divan miris Grand kafe „obojio“ je Burgeraj, a broj popijenih kafa je ogroman, svima je prijalo da zastanu, odmore, ali se i zabave. Uz pomoć kolačića sreće, dobijali su se i pokloni, a organizovane su i zanimljive radionice.
Bio je to najposećeniji štand kada je reč o deci, jer je na desetine mališana tokom tri dana imalo prilike da oboji bojanke sa kratkom pričom o značaju pčela, katedra za biologiju Veterinarskog fakulteta u Beogradu za male posetioce obezbedila je staklenu košnicu sa pčelama, kako bi mogli da vide i nauče kako to pčele prave med. A onda je „palo“ i fotografisanje u odelima malih pčelara. Mame su za to vreme, uz kaficu, učile o krpicama napravljenim od pčelinjeg voska, koje izrađuje domaća firma Beez&Toys… Ove krpice fantastična su ekološka zamena za plastične i aluminijumske folije i čine da se hrana u frižideru čuva na održiv način.
Svaki posetilac dobio je na poklon i malu knjižicu recepata soseva sa medom za burgere, koje su predložili poznati influenseri Nichim Izazvan, Chika_Shtikla_i_ Kashika, Marina Fit Mama, Serotonin… Oni su tokom festivala i sami posetiocima pripremali kafu i odlično se zabavili.
Na “Beko” štandu na kome je vrilo od ljudi, prikupljale su se limenke koje su potom odnete na reciklažu, a sredstva od reciklaže uložena su u sadnice medonosnih biljaka za organizaciju “Mad Med“ - urbane pčelare koji su sakupili prvi med sa beogradskih livada.
Tako se na festivalu burgera sjajno uklopila priča o mednim sosevima za burgere, dobroj kafi, medu i brizi o pčelama, bez kojih naša planeta ne bi bila ista.
Za zdrav život na zdravoj planeti. Beko, Live like a Pro.
Slične Vesti
STIŽE INOVACIJA IZ GRAND KAFE: GRAND VESELA - KAFA IZ BURETA ŠLJIVOVICE
Grand kafa poziva na degustaciju Grand Vesele na predstojećem Festivalu kafe, 3. i 4. decembra, od 10 do 20 časova, u prostoru Beogradske destilerije - Belgrade Urban Distillery (Žorža Klemansoa 19)
01/12/2022
Saznajte višeZašto ne bi trebalo da izađete iz kuće bez prve jutarnje kafe
Pozitivan stav je kao savršena šoljica kafe – ne počinjite dan bez njega!
25/02/2021
Saznajte višeDa li si za šolju kremaste kafe, i to punu do vrha?
Sve više ljudi, a pogotovo mladih, orijentisani su na uživanje i cene trenutke opuštanja.
17/02/2021
Saznajte višePročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)