Pokažite nam se kako se u vaš Dan zaljubljenih umešala ljubav i osvojite putovanje u najromantičniji grad na svetu.
Najlakši put do nečijeg srca je put kroz stomak. Nema sumnje da će vaša draga ili vaš dragi najviše uživati u onome što ste sami spremili za njih. Zašto to ne bi bili kolači sa dva specijalna sastojka – ljubavlju i Dijamant margarinom? Za vas smo pripremili i recepte pomoću kojih ćete zasigurno zagrejati nečije srce.
Međutim, način na koji rešite da provedete ovaj Dan zaljubljenih, uz malo kreativnosti i istinske vrednosti – zagrljaj i osmeh, kolače u čiji recept se umešala ljubav, može da vas odvede i u najromantičniji grad na svetu. Dijamant će jedan zaljubljeni par poslati pravo u Pariz, a potrebno je samo da na društvenim mrežama pokažete na koji se to način Dijamant margarin umešao u vaš dan za ljubav, uz dobro poznat hashtag #usvesemesaljubav.
Dijamant margarin je već poznat kao glavni sastojak neodoljivih kolača u svim važnim prilikama. Zbog toga će ova kompanija i ovog najromantičnijeg dana u godini u Beogradu, Novom Sadu i Nišu na hiljade prolaznika obradovati kolačima koje je za njih pripremio Dijamant brend ambasador Zdravko Gavrilović.
Vođeni ovim primerom, provedite ovaj dan stvarajući slatke uspomene, sa voljenom osobom i dobro proverenim receptom. I ne zaboravite da umešate ljubav.
Predlozi recepata Zdravka Gavrilovića:
Medenjaci
Sastojci:
100g meda
100g braon šećera
3g soli
1 kesica vanilin šećera
2 jaja
5g sode bikarbone
3g cimeta
3g karanfilića u prahu
300g brašna
Način pripreme:
Istopiti margarin, med, šećer, so i vanilin šećer. U ovu smesu dodati sodu bikarbonu i ohladiti je. Zatim dodati jaja, začine, brašno i dobro izmešati, tako da se dobije glatka masa.
Prekriti folijom i ostaviti da odstoji najmanje 3 sata ili da prenoći.
Rernu zagrejati na 170 stepeni. Oblikovati loptice i peći 12-15 minuta.
Ohladiti i po želji posuti šećerom u prahu ili napraviti preliv od 150g šećera u prahu i par kapi vode. Tu masu preliti preko medenjaka.
Sacher torta
Sastojci:
9 jaja
280g crne čokolade
100g brašna
200g šećera
5g cimeta
1 tegla džema od kajsije
Sastojci za glazuru od čokolade:
50g Classic margarina
200g crne čokolade
Način pripreme:
Otopiti margarin i čokoladu. U to dodati žumanca i sve izmešati. Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno i ostalu smesu. Sve lagano umešati, kako masa ne bi spala.
Peći u okruglom plehu na 180 stepeni oko 30 minuta.
Kada se kora ohladi preseći je na pola i filovati vrelim džemom od kajsije. Ostaviti da se ohladi i nakon toga tortu preliti glazurom od čokolade.
Tortu servirati sa umućenim šlagom.
Pročitajte još
Spektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte višeJeftino i niskokalorično: Đina Džinović podelila hit recept za sočne tortilje
Recept Đine Džinović za tortilje s piletinom
14/05/2024
Saznajte višeJovana Joksimović skinula 25 kilograma, ima trik za one u četrdesetim
Ishrana Jovane Joksimović idealna za letnje dane
14/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)