“Ubice mog oca” idu Holivud: Poznati producenti poslali ponudu za američku verziju serije

Povezane vesti

Budžet ovog projekta, kako se procenjuje, mogao bi da bude dvadesetak miliona dolara

Na adresu reditelja, scenariste i producenta Predraga Gage Antonijevića stigla je ponuda od jedne renomirane producentske kuće za otkup prava na snimanje američke verzije serije “Ubice mog oca”, saznaje Kurir.

A post shared by Ubice mog oca (@ubice_mog_oca) on


Budžet ovog projekta, kako se procenjuje, mogao bi da bude dvadesetak miliona dolara, a na njemu bi bili angažovani srpski i američki glumci. Ideja je da se serija snima u Beogradu, a umesto inspektora Jakovljevića glavni junak biće agent Centralne obaveštajne agencije (CIA), koji treba da reši ubistvo u Srbiji.

– Imao sam razgovore tokom Kanskog festivala o novoj seriji. Radni naslov je “Bebisiter”, prati agenta CIA koji živi u Beogradu. Zamišljena je u stilu filmova o Džejmsu Bondu, neka je njihova verzija “Ubica mog oca”, samo na engleskom jeziku – otkriva reditelj Gaga Antonijević pre odlaska za Ameriku za Kurir.

Za glavnu ulogu biće angažovan poznati glumac iz Holivuda, a plan je da se snima u Srbiji i da učestvuju i naše zvezde koje imaju zavidno međunarodno iskustvo, poput Sergeja Trifunovića ili Uliksa Fehmijua.
Antonijević nam se požalio da ima kupca u SAD za seriju “Ubice mog oca”, ali da se još čeka zeleno svetlo RTS za prodaju.

A post shared by Ubice mog oca (@ubice_mog_oca) on


– RTS neće da proda prava za prvu sezonu. Imamo kupca u Americi. Serija “Ubice” nije opterećena lokalnim pričama i pogodna je da se prikazuje širom sveta. Dopala se agentima, koji su zainteresovani da je kupe. Čeka se još da naš Javni servis da svoj pristanak i “Ubice mog oca” će se prikazivati u mnogim zemljama sveta. Ne bih da otkrivam ime mreže – kaže Antonijević.

Poznatog reditelja već na jesen očekuje premijera filma “Zaspanka za vojnike”, u kojem je poslednju ulogu ostvario Nebojša Glogovac.

Ostale vesti iz rubrike