Svi žele da vide Natali Portman u ulozi Džeki Kenedi

natali-portman-printscreen

Povezane vesti

Za 45. Fest, koji će svečano biti otvoren 24. februara, već je rasprodato više od 20.000 ulaznica, što nagoveštava da će jubilarni festival imati rekordnu posećenost.

Među hitovima koji rasprodaju ulaznice je i film “Džeki” poznatog čileanskog reditelja i producenta Pabla Larena, koji je svetsku premijeru imao na prošlogodišnjem festivalu u Veneciji, gde je bio jedan od glavnih favorita za Zlatnog lava.

Drama “Džeki” koju ćemo videti u programu Fest 45 Galam pišu “Večernje novosti”, pokušava da odgovori i na pitanja koliko je ubistvo Kenedija ostavilo posledica ne samo u američkoj, već i u svetskoj istoriji, i da li bi i savremeni svet danas bio mirniji u humaniji da je ostao živ.

Naslovna uloga u ovoj potresnoj biografskoj priči o jednoj od najintrigantnijih žena u istoriji, Žaklin Buvije, Džeki Kenedi ili Džeki Onazis, donela je Natali Portman nominaciju za ovogodišnji Oskar. Životna priča Džeki Kenedi, koja je ostala upamćena i zbog svog istančanog stila, elegancije i misterioznog osmeha, decenijama je bila tema brojnih dokumentarnih filmova i TV drama. Larenova “Džeki”, kako je ocenila svetska kritika, predstavlja najbolje ostvarenje o ženi koja je i danas impresivno obeležje Amerike.

Laren je odabrao da se bavi prvim danima posle atentata na njenog supruga, američkog predsednika Džona Kenedija, koji je ubijen 22. novembra 1963. u Dalasu. Taj događaj zapamćen je, između ostalog, i po ružičastom “Šanelovom” kostimu isflekanom krvlju, u kojem je bila Džeki Kenedi. Dane u kojima se prva dama Amerike bori sa tugom, traumom i strahom za svoju decu, i pokušava da definiše istorijsku zaostavštinu svog supruga, Natali Portman dočarava izuzetno prodorno, intimno i bolno.

 

 

Ostale vesti iz rubrike