Korejska zvezda sa Beogradskom filharmonijom na Kolarcu

Povezane vesti

Korejska pijanistička zvezda, Yeol Eum Son, nastupa sa Beogradskom filharmonijom pod upravom dirigenta Hauarda Grifitsa, u petak 18. maja u 20 časova na Kolaracu.

“Publika će imati jedinstvenu priliku da čuje retko izvođeni Dvoržakov Koncert za klavir i orkestar, pored „Podnevne veštice“ istog kompozitora i Šubertove 3. simfonije. Program počinje “Podnevnom vešticom” Dvoržaka u kojoj oboa “glumi” neposlušno dete, a orkestar majku koja mu preti pričom o veštici. Dvoržak je i jedan od kompozitora koji se divio Šubertovom stvaralaštvu, čija Simfonija br. 3 kruniše program ovog koncerta Beogradske filharmonije”, saopšteno je iz Filharmonije.

 

Veoma popularna među internacionalnim orkestrima, Yeol Eum Son redovno sarađuje i sa istaknutim dirigentima poput Valerija Gergijeva i Dmitrija Kitajenka. Umeće korejske umetnice nagrađivano je i na čuvenom konkursu Čajkovski, a pored toga što je hvali svetska kritika, uzbudlјivim nastupima privlači pažnju publike širom sveta.

“Pred beogradskom publikom izvešće gotovo nepoznati Dvoržakov klavirski koncert, što izaziva veliku radoznalost i među muzičarima Beogradske filharmonije koji ovo delo izvode prvi put”, ističu u Filharmoniji.

Sva mesta za sedenje su odavno rasprodata, sto ulaznica za stajanje mogu se kupiti sat vremena uoči početka na blagajni Kolarca.

Ostale vesti iz rubrike