Feng šui za idealne dečje sobe

Feng šui za idealne dečje sobe

Autor: | 04/06/2016

0

Svi roditelji odlično znaju koliko bi se lepo osećali kada bi osigurali svojoj deci zdravlje i sreću koja može da ih prati na njihovom životnom putu.

Glavni cilj feng šui filozofije se nalazi u pretvaranju dečjih soba u zdrave, brižne i bezbedne prostorije. Dečja soba dizajnirana po njenim pravilima može služiti kao emocionalna i psihološka podrška, tokom mnogih i različitih iskustava koja se mogu proživeti tokom odrastanja.

Deca mogu biti veoma podložna energijama svog okruženja, i upravo je zbog ove činjenice jako važno da njihov krevet bude postavljen u centralnoj poziciji, naspram ostatka prostorije. Klinci se lako mogu osećati anksiozno i ranjivo u slučaju da se njihova leđa nalaze okrenuta vratima. Elektronika nikada ne sme da stoji pored dečjeg kreveta.

Uklonite sve predmete zbog kojih osećate obavezu, odnosno one koje mislite da morate zadržati iz bilo kog razloga. Dekorišite svoj dom kako bi reflektovao ono što ste sada, a ne ono što ste nekada bili.

Brižno pazite na svežinu vazduha koji vaša deca udišu. Slike vode, akvarijumi, ili zvuci vode koji se čuju iz spavaće sobe mogu stvoriti nezdravo okruženje, pa čak dovesti i do problema sa respiratornim oboljenjima. Ovo je posebno važno ako vaša deca poseduju bilo kakve zdravstvene tegobe, ali pre svih astmu.

Uzglavlje dečjeg kreveta mora biti naslonjeno uz čvrst zid. Osigurajte dovoljan prostor za prolaženje sa svake strane kreveta i nemojte nikako postavljati njegov bok paralelno sa zidom. Izbegavajte smeštanje kreveta ispod prozora, ili direktno u liniji sa vratima. Ako dok stojite na dovratku bacite loptu pravolinijski i pritom direktno pogodite krevet, energija koja cirkuliše unutar prostorije može na isti način pogoditi vaš cilj, što uopšte nije dobro za mališane.

Ako je to moguće, kreveti za dečake bi trebalo da se nalaze na istočnoj, ili severnoj strani spavaćih soba, a oni za devojčice na južnoj, jugozapadnoj, ili zapadnoj strani prostorija. U svakom slučaju, uvek možete koristiti lični feng šui i postaviti detetu nameštaj tako da mu glava bude u smeru njegovog omiljenog pravca.

, Foto:Guliver/Thinkstock hellomagazin
Tagovi: dekor