Glumačke zvezde u viralnom književnom svetu

Literarna scena Srbije dobila je novu dinamiku viralnim predstavljanjem romana “Nina od Arabije” u specifičnoj video formi kreiranoj isključivo za potrebe društvenih mreža i interneta.

Čeka nas mistična televizijska jesen: Dragan Bjelogrlić o seriji “Senke nad Balkanom”

Glumačke zvezde Ljiljana Blagojević, Neda Arnerić, Iva Štrljić i Nenad Nenadović nedavno su se oprobali u sasvim novim ulogama. Ovi umetnici su svoj dar pretočili u originalne, kratke video zapise koji na društvenim mrežama i internetu dočaravaju atmosferu romana “Nina od Arabije”. Na ovaj način je “Nina od Arabije” postao prvi roman u Srbiji koji se čitaocima predstavlja viralnim putem, kroz “oživljene” i svima dostupne odlomke koje čitaju poznati glumci.

Treće dopunjeno i izmenjeno izdanje romana “Nina od Arabije” objavila je izdavačka kuća Mali Nemo, a autor romana Marina Bulatović Barny kaže:

– Živimo u vremenu kada je nemoguće ignorisati snagu i moć interneta i društvenih mreža. I predsednički kandidati širom sveta svoje `bitke` vode na društvenim mrežama. Sa četiri video klipa, rešila sam da se obratim ljubiteljima pisane reči i da im omogućim da jednostavno i za vrlo kratko vreme, osete atmosferu i energiju moje knjige i odluče da li žele da je pročitaju ili ne. U proseku, velike izdavačke kuće u Srbiji, objavljuju po jednu knjigu na dan. U takvoj hiper-produkciji, teško je odvojiti `žito od kukolja`, zato sam izabrala jedan potpuno drugačiji i kreativniji način da roman predstavim čitaocima.

Kako izgleda život jedne Srpkinje u Saudijskoj Arabiji? Šta joj se dopada, čime je opčinjena, a na koje običaje se teško navikava? O čemu mašta i da li će joj se snovi ostvariti? – evo prilike da nešto od toga saznate u odlomcima iz romana “Nina od Arabije”:

hellomagazin.rsPromo

Više o temama: