Veliki problem mnogim domaćicama predstavlja situacija kada nepažnjom presole jelo i tada se pitaju kako da smanje slanost.
To se može uraditi na nekoliko načina, a da se ne naruši ukus jela.
Najlakše je da u jelo dodate namirnice koje su poznate po tome da upijaju dosta soli. I tako, ako ste presolili pasulj, možete jednostavno u njega da dodate dva, tri velika krompira, naravno oljuštena i da ih ostavite da se kuvaju zajedno sa pasuljem.
Nakon desetak minuta kuvanja ponovo probajte i uverite se da je ukus normalan, pa odstranite skuvani krompir.
Druga mogućnost je da u šerpu sa presoljenim pasuljem ubacite jednu krišku dobro prepečenog hleba, navodi bonapeti.rs.
Pročitajte još
Jeo čvarke i prepolovio se: Dijeta Željka Vasića skida kilograme kao od šale, postoji caka
Dijeta Željka Vasića skida kilograme kao od šale
29/05/2024
Saznajte višeBazen, mnogo zelenila i mir: Luksuzna vikendica Slobode i Vojina prava letnja oaza
Vikendica Slobode Mićalović i Vojina Ćetkovića raj na zemlji
28/05/2024
Saznajte višeSnižava holesterol i stanjuje struk: Karleušin doručak po receptu nutricioniste poznatih
Doručak Jelene Karleuše po savetu nutricioniste
28/05/2024
Saznajte višeMože i bez mesa: Ovako izgleda savršen ručak Jelene i Tare Đoković
Jelena Đoković sa ćerkom Tarom predlaže savršen veganski ručak
27/05/2024
Saznajte višeExit 2024 - Na Exitovu kultnu binu stiže fuzija elektronike, roka i popa: Visa Fusion osvojiće Mezerg, Urban & 4, Ida Prester & Lollobrigida, Marčelo i mnogi drugi!
26/05/2024
Saznajte više