Badnji dan i veče su u našoj tradiciji posebni, jer tog dana čekamo najsrećniji praznik u godini, Božić. Za Badnji dan sprema se posna trpeza, a jela se biraju tradicionalno. Na stolu se uvek nađu posni pasulj, sarma i riba, a desert je jedino što iz godine u godinu možete menjati. Ovoga puta spremili smo vam recept za posnu karamel tortu koja je idealna poslastica za badnji dan.
Sastojci:
- 250g posnog keksa
- 200g posnog margarina
- 3 pudinga od karamele
- 500g banana
- 500ml soka od breskve
- 200g šećera
- 50g prah šećera
Pročitajte: Badnji dan - dan pun simbolike i porodičnih rituala
Priprema:
Puding skuvajte u soku od breskve, a potom ga ostavite da se ohladi. Margarin penasto izmutite sa prah šećerom, a kada se puding ohladi dodajte ga margarinu i to kašiku po kašiku uz konstantno mućenje mikserom.
Keks potopite u topao sok i ređajte na poslužavnik. Premažite keks karamel kremom, pa preko poređajte kolutiće banana, zatim opet posložite keks pa fil i banane. Posna poslastica za badnji dan je gotova, a ukrasiti je možete po želji.
Savet plus, kolač možete preliti istopljenom crnom čokoladom ili ga ukrasiti posnim krem šlagom.
Ova poslastica po receptu iz Bakine kuhinjice biće savršen desert za vašu prazničnu trpezu.
Pročitajte još
Deca ne mogu da mu odole: Ana Ivanović oduševila receptom za zdrav sladoled (video)
Ana Ivanović ima sjajan predlog za zdravu poslasticu. Zove ga nice cream (izvedeno od ice cream, sladoled)
20/05/2024
Saznajte višeSpektakularno veče o kom se i dalje priča! Da zagreje i preokrene budućnost
Ploom nove zvezde među uređajima za zagrevanje duvana
17/05/2024
Saznajte višeStrogo čuvana tajna otkrivena: Recept za Titov omiljeni kolač morate da probate, sastojci preukusni
Titov kolač morate da probate
16/05/2024
Saznajte višeKilogrami se gomilaju, a zdravlje urušava: Bobi Živojinoviću predstoji ozbiljna borba
Boba Živojinović ugrozio zdravlje prekomernom težinom
15/05/2024
Saznajte višePoklanjamo karte: POBESNELI MAKS SAGA u bioskopima od 22. maja
Pobesneli Maks saga u bioskopima od 22. maja
15/05/2024
Saznajte više
Komentari (0)