Dragan Bjelogrlić završio snimanje serije “Senke nad Balkanom”, premijera na jesen na RTS-u

Foto RTS

Završeno je snimanje serije „Senke nad Balkanom“, autora Dragana Bjelogrlića, čije emitovanje n RTS-u počinje na jesen.

Radnja prve sezone serije Senke nad Balkanom smeštena je u burni period kraja dvadesetih godina prošlog veka koji se završio uvođenjem Šestojanuarske diktature. Istorijska fikcija pomešana sa žanrovima trilera i misterije u centar pažnje stavlja Beograd tog doba kao raskrsnicu puteva na kojoj se ukrštaju i sukobljavaju interesi sa različitih strana sveta.

 

– Mislim da će novo biti pogled na prošlost koji je potpuno drugačiji, pa i neku ruku originalan u odnosu na sve dosadašnje serije i filmove koji su se vraćali u prošlost, pa čak i ono što sam ja radio sa poslednjim projektom Montevideo. To je potpuno drugi ugao gledanja na neke bitne istorijske događaje koji su možda i odredili čitav vek koji smo mi posle proživeli – objašnjava autor Serije Dragan Bjelogrlić.

Glavni likovi su dvojica inspektora za krvne delikte koji se u uzbudljivoj dramskoj naraciji suočavaju sa nizom neočekivanih obrta. Andru Tanasijevića Taneta glumi Dragan Bjelogrlić, a njegovog pomoćnika Stanka Pletikosića, mladog forenzičara, Andrija Kuzmanović.

– Veoma mi je drago što nosim jednu od naslovnih uloga ove serije Senke nad Balkanom iz prostog razloga što verujem da će zaista biti drugačija od svega na šta smo navikli – istakao je Kuzmanović.

https://youtu.be/H-foKjLHzfY

 

U međunarodnoj ekipi našli su se slavni ruski glumac Aleksandar Galibin koji tumači lik generala Vrangela, glumci sa prostora bivše Jugoslavije, zatim Žarko Laušević u ulozi Đorđa Karađorđevića, a u glavnoj ženskoj ulozi je Marija Bergam.

Foto RTS

– Maja Davidović – beogradska fem fatal, tako piše u scenariju, umetnica, direktorka banke, jedna dosta kontroverzna i neuobičajena ličnost pogotovo za to vreme – kaže Marija.

Jednog od kontroverznih likova iz vremena kada je opijumski put prelazio preko Balkana tumači Gordan Kičić. Za svoju ulogu Kičić kaže da je reč o Alimpiju Miriću koji je vlasnik lanca apoteka i onovremenski tajkun.

Foto RTS

– Ne bih želeo da otkrivam previše o svom liku jer je u pitanju triler i svi se predstavljaju u jednom svetlu, a na kraju se ispostavlja da nije baš tako – zagonetan je Kičić.

Snimanje je trajalo od 1. oktobra prošle godine do ovog vikenda na brojnim lokacijama, a serija Senke nad Balkanom premijerno će biti emitovana na jesen na programu RTS-a.

hellomagazin.rsRTSRTS

Više o temama: