Dobra vest: Konzumiranje testenine smanjuje rizik od gojenja

Povezane vesti

Stručnjaci odseka za epidemiologiju Instituta za istraživanja, medicinu i zdravstvenu negu u Italiji došli su do zaključka da konzumiranje testenine ustvari smanjuje rizik od gojenja i povećanja indeksa telesne mase. Zapravo, testenina, koju malo ko ne voli, i nije tako loša koliko smo do sada mislili.

– Naši rezultati su pokazali da konzumiranje testenine u onim količinama koliko je svakom pojedincu potrebno, doprinosi zdravijem indeksu telesne mase, te smanjenju santimetara u struku – tvrdi glavni autor studije Džordž Punis i dodaje da je sve stvar mere!

Takođe, stručnjaci su dodali da je izbacivanje testenine iz ishrane suludo, s obzirom na to da je ona jedna od ključnih namirnica mediteranske prehrane, koja je, dokazano jedna od najzdravijih na svetu.

Kao i kod svega ostalog u životu, stručnjaci naglašavaju umerenu konzumaciju, prenosi net.hr.

Ostale vesti iz rubrike