Cigarete uziču na vaš fizički izgled

Povezane vesti

Nekada je cigareta bila nezaobilazan detalj u rukama zvezda zbog kog su izgledale seksepilno i tajanstveno – setite se samo Marlen Ditrih dok drsko gleda u objektiv foto-aparata sa obaveznom cigaretom među elegantnim prstima.

Cigareta je bila seksi, mada niko nije razmišljao kako zbog nje zapravo izgledamo. Da nas ona čini ružnijim, dokazali su naučnici sa Univerziteta u Bristolu.

Studija je sprovedena među 500 učesnika koji su gledali fotografije 23 para identičnih blizanaca od kojih je jedan pušio, drugi ne. Naučnici su želeli da odgovore na pitanje da li je moguće na osnovu lica odrediti da li je neko pušač i drugo, da li pušenje utiče na privlačnost. Ispostavilo se da je odgovor na oba pitanja potvrdan.

U 70 posto slučajeva ispitanici su pogodili ko je pušač, a ko nepušač. Osim toga, većina ispitanika je kao atraktivnije odabrala lice nepušača.

Naučnici veruju da zaključci istraživanja mogu pomoći u promovisanju zdravih životnih stilova, posebno kod mladih koji su osetljivi na izgled, pa će biti skloniji da ostave cigarete ako znaju da će okolini zbog njih biti neprivlačniji.

Ostale vesti iz rubrike