Biljana Cincarević video radom predstavlja izložbu koja će biti postavljena u Njujorku

Povezane vesti

Autor kultne naučne emisije “Na rubu znanosti” Krešimir Mišak najavljuje veoma zanimljivo ekskluzivno predavanje “Svetla na nebu” koje će 19. novembra održati u velikoj sali Doma omladine Beograda, a uvod u predavanje biće premijera video rada „Ustanak“ poznate srpske slikarke i konceptualne umetnice Biljane Cincarević

– U pitanju je svojevrsno predstavljanje moje konceptualne izložbe koja će biti postavljena u Njujorku 29. novembra. Veliku izložbu „Ustanak“ planiram da u Beogradu napravim sledeće godine. Osnova filma „Ustanka“ je u tome da se čovek otuđio od prirode, prestao je da poštuje ekologiju, da brine o svemu što ga okružuje… U pitanju je umetnički izraz rituala i osećaja za povratak tim vrednostima, živim stvarima. Danas toga više nema i čovek nije svestan koliko se zapravo time otuđio i od samog sebe – objašnjava Biljana Cincarević.

Čuveni hrvatski novinar i pisac Krešimir Mišak poznat je po tome što u svojoj emisiji na HRT-u istražuje misterije i fenomene, od NLO-a do različitih načina manipulacije ljudima, skrivanja i falsifikovanja naučnih činjenica zarad ostvarivanja finansijske i političke nadmoći, što su teme kojima će se baviti i na predavanju u Beogradu.

– Teško je sažeti ukratko o čemu će sve biti reči na mom predavanju jer se uglavnom radi o mnogobrojnim sadržajima iz mojih knjiga. U njima se prepliću i društveni inženjering i alternativna arheologija i spoznaje iz takozvane parapsihoogije kao i transhumanizam. Uopće je pitanje što je čovjek i postoji li duboka pozadinska manipulacija temeljnim pojmovima kroz koje shvaćamo svijet i same sebe. Rekao bih da u Beogradu postoje prilično veika jezgra ljudi koju zanimaju te teme i štoviše utječu na način kako vide svijet ili pak kako su im složeni prioriteti u životu – kaže Krešimir Mišak uoči dolaska u Beograd.

Gosti Krešimira Mišaka u ovoj atraktivnoj uživo verziji emisije „Na rubu znanosti“ biće proslavljeni košarkaški reprezentativac Jugoslavije Dejan Koturović, koji se sada kao Ibonaut bavi terapijskim lečenjem lekovitim biljkama, i Sanken Wesna koja je Curandera – stručnjak za prirodnu medicinu i lekovite biljke Amazonije.

Vidimo se u Domu omladine gde ćemo zajedno da upalimo svetla na nebu, oslobodimo tok svesti i dalje proširimo vidike!

Ostale vesti iz rubrike