Tuga kao inspiracija: Merilin Menson posvetio novi album preminulom ocu

Povezane vesti

Dve godine posle objavljivanja, za mnoge iznenađujuće zrelog goth-metal albuma “The Pale Emperor“, Merilin Menson je tu sa novim albumom.

Na novom albumu Merilin je obradio puno tema između kojih se definitivno izdvajaju nasilje, seks, politika, ali i romantika. U pesmi “KILL4ME“ Manson traži od svojih fanova da mu se brutalno zavetuju na vernost, dok pesmom “SAY10“, koju krasi interesantni trap instrumental, zalazi u nove muzičke pravce sa stavom “ja sam legenda, nisam basna“.

Merilina Mensona sa bine izneli na nosilima, scenografija ga umalo ubila (video)

Bend koji je radio na novom albumu “Heaven Upside Down“ čine kompozitor filmske muzike Tajler Bejts koji svira gitaru i klavijature, zatim bivši bubnjar benda The Dillinger Escape Plan Džil Šaron, kao i basista Tvigi Ramirez, koji nije svirao na prošlom izdanju “The Pale Emperor“.

Merilin Menson poverio je produkciju, miks i master albuma već pomenutom saradniku Tajleru Bejtsu, dok je sam bio zadužen za tekstove pesama.

Tokom snimanja desetog studijskog izdanja preminuo je Mensonov otac Hju Vorner, koji je postao glavna inspiracija, a pesma koja zatvara album “Saturnalia“ je posvećena upravo njemu.

A post shared by Marilyn Manson (@marilynmanson) on

Menson je trenutno povređen usled pada jednog dela metalne konstrukcije na njega, tokom Hammerstein Ballroom koncerta u Bjujorku, pa je bio primoran da nekoliko narednih koncerata odloži do daljnjeg.

Hellomagazin.rsklix.ba/noizz.rsGuliver/Getty, Instagram

Ostale vesti iz rubrike