Prisila Prisli nakon 40 godina napustila Sajentologiju: Dosta mi je, završila sam s tim!

Povezane vesti

Prisila Prisli je jedna od poslednjih slavnih osoba koja je napustila kontroverznu Sajentološku crkvu otkriva The Mail.

Prisli (72), koja je bila član ove religijske sekte zajedno sa Tomom Kruzom i Džon Travoltom, rekla je prijateljima da je napušta posle skoro 40 godina.

– Dosta mi je. Završila sam s tim – rekla je Prisli svojim prijateljima, a možda je njenoj odluci doprinelo i to što je od nedavno počela da se viđa sa Tomom Džonsom. Ona se crkvi pridružila nakon smrti svog supruga Elvisa Prislija.

– Prisili je nakon Elvisove smrti prišao Džon Travolta, te je ubedio i tako je završila u Sajentološkoj crkvi – rekao je izvor za TheMail i naglasio – Ona je bila tamo i u vreme dok je odgajala svoju ćerku Lizu Meri.

Liza Meri je napustila crkvu 2014.

– Odlazak Lize Meri iz crkve je bio veoma težak za Prisilu. One su vrlo bliske, čitava porodica je bliska, tako da je njeno napuštanje bila stvar i odluka čitave porodice.

Liza Meri je nakon izlaska iz crkve rekla: ‘Lagano sam počela da samu sebe uništavam. Uzeli su mi dušu, moj novac, moje sve…”

I Keti Holms kao i Nikol Kidman – bivše supruge zvezde “Top Gana”, Toma Kruza – su napustile crkvu, kao i glumica Demi Mur i filmski stvaralac Pol Hagis.

Svi bi kasnije o crkvi govorili kao o “kultu zla”, dodajući: ‘Svi  koji su je napustili uradili su to tiho. Svi su tako preplašeni, svi poznati za koje znate’.

Sajentolozi prolaze kroz proces inicijacije, u toku kojeg odgovaraju na ekstremno intimna i lična pitanja o njihovim životoma, uključujući i seksualnu orijentaciju.

Oni koji požele da izađu iz sekte bivaju ucenjivani, a neki koji su poželeli da ekranizuju priču o Sajentologiji su neslavno prošli, a njihovi projekti su na startu ugušeni.

Prisila nije želela da povodom ovoga daje zvanične izjave.

 

 

Ostale vesti iz rubrike