Posle optužbi i bojkota kolega: Oglasio se i Vudi Alen

Povezane vesti

Suočen s bojkotom sve većeg broja glumica, reditelj Vudi Alen demantovao je optužbe za seksualno zlostavljanje koje je ponovila njegova usvojena ćerka Dilan Farou, zamerivši porodici svoje bivše supruge Mie Farou da želi da se “okoristi” pokretom #MeToo kako bi ponovila optužbe na njegov račun, prenosi Hina.

Ćerka ponovo optužila Vudija Alena: Volela sam ga, bio je moj heroj i zato je izdaja teža

Demanti poznatog 82-godišnjeg njujorškog reditelja, koji svake godine snimi jedan film, usledio je nakon što je Dilan Farou dala intervju za televizijski kanal CBS u kojem je kazala da ju je njen otac Vudi Alen prvi puta seksualno zlostavljao 1992. godine, kada je imala sedam godina.

Vudi Alen, koji zbog tih optužbi nikada nije gonjen, objavio je još 2014. u Njujork Tajmsu dugi demanti. Tada je rekao da su te optužbe ispitivale dve agencije za zaštitu dece koje su zaključile da “zlostavljanja nije bilo”.

Dilan Farou tvrdi da je majka nikada nije nagovarala na iznošenje optužbi, već ju je ohrabrivala da kaže “istinu”.

A post shared by PROBOMOND (@probomond.ru) on

Njen brat, novinar Ronan Farou, čvrsto podržava svoju sestru u optužbama protiv Alena. Na njenu stranu su stale glumice Natali Portman i Riz Viterspun.

Glumice Greta Gervig i Timoti Kalamet, koje su glumile u njegovim filmovima, izrazile su zbog toga žaljenje, a prihode od filma pokloniće udruženjima koja pomažu žrtvama seksualnog nasilja.

Ali, i glumac Kolin Firt, koji je sarađivao sa Alenom 2013. je na filmu “Magic in the Moonlight” takođe kazao da s njim više neće raditi.

U njegovu obranu je jedino stao Alek Boldvin, koji je situaciju ocenio kao “nepravednu i žalosnu”.

Hellomagazin.rsAgencijeGuliver/Getty

Ostale vesti iz rubrike