Mark Zakerberg: Verovao sam pogrešnim ljudima i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije

Povezane vesti

Društvena mreža Facebook proslavila je nedavno 14. rođendan, a njen osnivač i izvršni direktor Mark Zakerberg osvrnuo se tim povodom na sve ono što je u međuvremenu naučio.

– Imao sam 19 godina kada sam osnovao Facebook, i tada nisam imao pojma šta radim. Nisam znao ništa o građenju globalnih internet servisa – napisao je Zakerberg u postu na Facebooku.

– U narednih nekoliko godina napravio sam svaku grešku koju možete da zamislite. napravio sam desetine tehničkih grešaka i doneo veliki broj loših odluka. Verovao sam pogrešnim ljudima, i postavio talentovane ljude na pogrešne pozicije. Propustio sam važne trendove, i drugima delovao sporo. Lansirao sam proizvod za proizvodom bez uspeha na tržištu – dodao je.

 

Zakerberg je istakao da njegov put još traje, i da ima još mnogo toga da nauči kako bi uspešno zbližio i poboljšao svet.

– Usmeravanje na taj problem će uvek biti naša snaga, i upravo je to ono na šta ćemo se fokusirati ove godine – rekao je.

 

Ova popularna društvena platforma danas ima 1,4 milijarde dnevnih korisnika i 2,1 milijardu mesečnih aktivnih korisnika.

Vrednost Fejsbuka danas iznosi skoro 550 milijardi dolara.

Ostale vesti iz rubrike