Kristijano Ronaldo izvukao brata iz pakla droge i alkohola: Hugo je imao bolju tehniku i instinkt za gol

Hugo Aveiro, Dionisio Pestana, Kristijano Ronaldo i Migel Albukuerk

Povezane vesti

O životu Kristijana Ronalda čini se da se sve zna. Godinama je zvezda Reala iz Madrida, najbolji je fudbaler planete, otac je četvoro dece (Kristijano Ronaldo Junior, Mateo, Eva i Alana Martina). Troje od svoje četvoro dece, a to su Kristijano Ronaldo Junior i blizanci Mateo i Eva, Portugalac je dobio uz pomoć surogat majke. Najmlađu Alanu Martinu nedavno je rodila njegova devojka Georgina Rodrigez.

Reklo bi se idiličan život. Međutim, kada se malo zagrebe po površini nije u uvek bilo sve tako sjajno kada je Ronaldo u pitanju i to zbog njegovog rođenog brata Huga. Naime, deset godina stariji brat uvek je bio u senci mlađeg. Uspeo je da izađe iz te senke 90-ih kada je kao jako mlad ušao u svet droge i alkohola.

To je tada mnoge iznenadilo jer je Hugo u to vreme često viđen i napolju kako igra fudbal sa starijima. Tada se isticao svojim fudbalskim umećem. Koliko je znao sa loptom odslikava i izjava predsednika Maritima Karlosa Pereire, koji naveo da je verovao da će Hugo napraviti mnogo veću karijeru nego Kristijano.

– Svi su govorili da je Hugo bolji od Kristijana. Hugo je imao puno bolju tehniku i instinkt za gol koji je razvio na ulici. Međutim, Hugo je prečesto pio i kao takav nije mogao da postane uspešan fudbaler – rekao je Pereira.

Te njegove reči su se pokazale kao tačne. Hugo nije postigao kao fudbaler ni delić onog što je mogao. Činilo se da nije ni hteo. Više je voleo da se posveti drogi i alkoholu, nego lopti. Tako je i bilo sve dok mlađi brat nije “uskočio” i pomogao mu.

 

Ta akcija otrežnjenja od svega počela je pre tri godine, baš kada je Kristijano osvojio sa Relaom prvu titulu Lige šampiona. Upravo to što je ubojiti golgeter prigrlio “ušati” pehar bio je i znak da Hugo prekine sa porocima, jer je Kristijano ispunio svoj deo dogovora.

Naime, braća su se dogovorila da kada Kristijano osvoji elitno takmičenje, Hugo će ostaviti drogu i alkohol. Tako je bilo. Hugo je uz pomoć Kristijana ostavio poroke i danas je potpuno čist. Radi kao menadžer u muzeju u Madeiri, koji je posvećen njegovom bratu. Ima potpuno nov način života. Samim tim su se i braća zbližila, zajedno provode svaki mogući trenutak.

 

Tako je Hugo uz majku Dolores, bio je i prisutan na nedovnoj dodeli Zlatne lopte, koje je pripala Ronaldu. Nema sumnje da veliki uspeh nisu proslavili uz alkohol. Ipak su prešli velikI i mukotrpan put do današnjeg stanja i odnosa.

Pored Huga i njihov otac Denis Aveiro je voleo da popije. Ta ljubav prema čašici ga je koštala, jer je u septembru 2005. godine preminio od alkohola. Imao je 53. godine.

Ostale vesti iz rubrike