Zlatna Tijana Malešević: Nemam dečka, ali momci su najlepši u Srbiji!

Povezane vesti

Srpska odbojkašica Tijana Malešević popela se na evropski tron zajedno sa svojim timom, iskreno govori o trenucima kojih se odrekla zarad uspeha, šta joj se ne dopada u svetu u kome živimo, zbog čega nema jaču polovinu i još mnogo toga.

Užičanka koja igra u Turskoj kaže da joj porodica daje vetar u leđa kako bi išla dalje.

– Majka i otac su bili sportisti i razumeju život koji živim i kroz šta prolazim, muke i probleme, ali i lepe momente. Neverovatna su mi podrška. Imam i brata koji je košarkaš, tako da mi sa sportske strane podrška zaista pomaže da uživam u svemu što radim i da prebrodim kako lepe trenutke, tako i manje lepe momente – kaže Tijana, koja priznaje da je imala drugačije detinjstvo od svojih vršnjaka u razgovoru za Blic puls.

– Sigurno je da sam se odrekla nekih stvari. Počela sam da se bavim sportom kad sam imala 10 godina. Do 15. godine sam trenirala dva puta dnevno u vreme kada se ide u školu, gde su se moji vršnjaci, nakon školskih časova, družili po parkovima. Ja sam tada morala da idem u halu da treniram, ali sam to volela. Danas se sve to, žargonski rečeno, naplatilo i zaista uživam u svemu tome. Taj period jeste težak. U tim godinama nisi ni svestan koja odricanja imaš i kroz šta sve prolaziš, odnosno šta ti je uskraćeno. Međutim, kako vreme prolazi i što sam starija, zahvalna sam bogu što imam tu priliku da pravim ove rezultate i da živim ovaj život koji živim – nasmejano kaže Tijana i priznaje da joj se ne dopada današnji sistem vrednosti u kojem se omladina divi starletama umesto uspešnim sportistkinjama.

• C H A M P I O N S. BRAVO TEAM. BRAVO MI. 🔴🔵⚪ #EuroVolleyW2017 🥇

A post shared by MALEŠEVIĆ Tijana (@ljubicica33) on

– Već nekoliko godina živim preko i svega sam se nagledala. Neke stvari koje meni lično nisu normalne, u drugim zemljama su jako normalne i prosto prihvatiš da ljudi različito razmišljaju. Kod nas je to opet drugačije. Mi smo zemlja patrijarhalna, gde duhovnost vlada, kroz istoriju nas svašta krasi i mislim da je sistem vrednosti jako poremećen. Dosta se izmenilo. Druge stvari dolaze do izražaja, a ne prave, ali dobro, to je opet stvar ličnog izbora. Ti sam odlučuješ šta želiš da budeš u životu, šta želiš da te motiviše – kaže Tijana, koja je zbog karijere živela u različitim zemljama.

– Bila sam dve godine u Cirihu, pa zatim Češka, Poljska, Turska, Italija, Brazil, pa se sad ponovo vraćam u Tursku. Švajcarska mi je divna zbog prirode, Brazil je sjajno iskustvo, Turska ima sjajnu kuhinju – kaže Tijana i objašnjava zašto nema dečka.

– Momci su najlepši u Srbiji. Nemam dečka. Kada radim nešto, volim da se posvetim tome. Ritam života kojim živim mi ne dozvoljava da se posvetim na pravi način partneru, na koji ja to osećam i želim, tako da sam trenutno solo – kaže Tijana, koja tada najviše voli da se opusti uz laganu domaću muziku.

Ona ističe da obožava da sluša Sergeja Ćetkovića i Balaševića.

Ostale vesti iz rubrike