Željko Vasić uoči Gitarijade: Mladi su željni dobre muzike

Povezane vesti

Zaječarska gitarijada vraća  stari sjaj rokenrolu

Na najvećem i najdugovečnijem rok festivalu na Balkanu 29. juna 2017 binu će ravnopravno deliti Riblja Čorba i Bajaga i Instruktori, što se nikad do sad nije desilo u Srbiji.

Drugog dana Zasječarske Gitarijade 30. juna zvezde večeri biće čuveni bend The Cult, koji na aktuelnoj svetskoj turneji promoviše svoj novi album ’’Hidden City’’. Čast da im budu specijalni gosti imaće Hadži Prodane Duše, prošlogodišnji pobednici Gitarijade. Headlineri trećeg dana tj. 1.jula biće naknadno objavljeni, jer se čeka potvrda još jednog stranog benda koji je po standardima rockerske i gitaroške publike.

Čelnici Gitarijade su posebno naglasili da i ove godine žele da daju šansu novim i mladim bendovima, koji će moći da se kvalifikuju putem takmičenja na Mini Gitarijadama. Prva Mini Gitarijada održava se 19.maja u Novom Pazaru, a kao zvezde večeri nastupiće Neverne Bebe, čiji je frontmen Milan Đurđević promoter Mini Gitarijada. Pored Novog Pazara, mini Gitarijade biće održane u još 15 gradova – od Zrenjanina do Kosovske Mitrovice.

-Ponosan sam što sam deo Gitarijade i što mogu da dam svoj doprinos manifestaciji uz koju sam odrastao i kojoj treba da se vrati stari sjaj- reči su Željka Vasića koji najavljuje 51. Gitarijadu kao član organizacionog odbora najvećeg rokenrol festivala u ovom delu Evrope.

Željko Vasić je kako kaže, bio tehnička podrška prošlogodišnjim pobednicima bendu “Hadži prodane duše” koji je svoj album snimao u Željkovom studiju.

-Nisam želeo da se mešam u njihov autorski rad. Izmirio sam sve obaveze oko njihovog albuma i to je moja donacija i još jedan moj doprinos Gitarijadi- rekao je Željko koji je rođeni Zaječarac i muzičar koji je odrastao u gradu rokenrola.

-Za mlade je veoma važno da sazrevaju uz ovakvu muziku, a ne ono što je prepravilo medije i sistem. Mladi žele drugačiju muzičku scenu o čemu svedoče brojni bendovi koji se prijavljuju- kaže Željko Vasić koji u ime organizatora kaže da će se i ovogodišnja Gitarijada pamtiti a rokenrolu vratiti stari sjaj.

Hellomagazin.rs Jelena Vlatković i Dragan Stojanović

Ostale vesti iz rubrike