Vojin Ćetković o “Nemanjićima”: Bili smo hrabri da prvi uradimo seriju o najznačajnijem periodu naše istorije

 

Povezane vesti

Jedan od najcenjenijih glumaca današnjice, Vojin Ćetković, u seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine” tumači ulogu Stefana Nemanjića.

Njegov lik je intrigantan, a posebno je zabavno što mu je u seriji partnerka Sloboda Mićalović, supruga sa kojom je u privatnom životu ostvario srećan brak u kojem su dobili dvoje dece. Vojin sada otvoreno govori o seriji o kojoj javnost bruji već mesecima.

Sloboda Mićalović o “Nemanjićima”: Bilo je veličanstveno deliti kadar sa kumom Nebojšom

Podsećamo, kritike su bile razne, od onih da istorijski podaci nisu tačni, do loše glume i jezika koji je upotrebljen.

– Više puta u karijeri sam imao čast da igram istorijske ličnosti. Sećam se kako smo na prvoj konferenciji polemisali o tome šta će biti sa ovom serijom, da li ćemo uspetii da je uradimo do kraja i da će se podići mnogo bure oko svega ovoga što je dobro. Bilo je mnogo kritika na račun pilota serije koji je emitovan i mislim da je to dobro. Mi se bavimo javnim poslom i sasvim je normalno i poželjno dobiti kritike – kako pozitivne, tako i negativne – kaže Vojin Ćetković.

A post shared by Vojin Cetkovic (@vojin_cetkovic) on

On je objasnio i da mu je čast što je deo ovog projekta koji je, po njegovim rečima, nadasve hrabar.

– Ovo priča o Nemanjićima ne pripada samo nama, samo RTS-u, već pripada svima i meni je drago da se toliko ljudi uključilo u tu polemiku o tome kako treba i šta treba uraditi oko naše istorije. Kažem da sam imao zadovoljstvo i čast da radim sa ovakvom ekipom. Neću da vam pričam o kakvim smo uslovima radili, samo da smo bili jako hrabri i da smo se usudili da to budemo i mi smo prvi uradili seriju o jednom najvećem i najzančajnijem periodu naše istorije – kaže Vojin Ćetković.

Prva epizoda serije počinje da se prikazuje 17. februara na prvom programu RTS-a

Hellomagazin.rsBlic zenaAntonio Ahel/ATAImages/Instagram

Ostale vesti iz rubrike