Verica Rakočević: Želja za materijalnim bogatsvom kao jedinim ciljem obezvredila je suštinu žene

Povezane vesti

Premijere, revije, razni svečani događaji koji zahtevaju defile crvenim tepihom nisu više modni događaji sa najvišom dozom elegancije i ekstravagancije. Zvezde su nas odavno zblanule pojavom u haljinama od mesa, dlaka, perja, sa izrezima od kojih zastaje dah i nameće se pitanje da li smo postali toliko modno liberalni ili vulgarno prosti?

O svemu tome Verica Rakočević, kreatorka i najautentičnija pojava na srpskoj modnoj sceni, za portal Super žena kaže

-Problem mladih su nakaradni modeli identifikacije, uniformisanost i nedostatak želje da se bude jedinstvena, originalna osoba. Vulgarnost koja degradira ženu diktira se kao poželjnost. To je naša stvarnost.

A na pitanje da li su poznate dame prestale da cene crveni tepih, jer se sve češće na njemu pojavljuju obnažene, sa trakama, lepljenim vešom, ona kaže:

-Naprotiv, mislim da u samoljublju precenjuju sebe. Trend da sve bude ‘na izvolte’, da su aduti postali glavni argument na tržištu u kome je želja za lagodnim životom i materijalnim bogatstvom jedini cilj toliko je obezvredio ženu i njenu suštinu i sadržaj. Ne mislim da žena treba da bude prekrivena od glave do pete, ali postoji neka pristojnost – gde gole noge zahtevaju neobnažene grudi, gde diskretno obnažene grudi zahtevaju pokriven donji deo tela i ono što je za pametnu ženu najvažnije da nikada haljina ne ide ispred nje.

Ono što je zanimljivo Verica Rakočević na modu u budućnosti ne gleda kroz “ružičaste naočare”. Kaže da je perspektiva mode ne tako sjajna, kao ni budućnost čovečanstva.

-Godinama smo vrteli modu prošlih vremena, reciklirali razne periode u modi i samo retki poput Galijana i Mekvina uneli su notu kreativno nosivog ludila. Visoka moda je na izdisaju, pret-a-porte je komercijalna varijanta koja melje masu konzumenata nametnutim trendovima koji ubijaju individualnost.

Ostale vesti iz rubrike