Svetlana Danilović: Supruga košarkaške legende i mama buduće teniske zvezde

Foto Stefan Tomašević_ATAImages

Povezane vesti

Ime ove voditeljke je primer odličnog sportskog novinarstva, a njeno lice poznaju svi oni koji godinama prate sportski program RTS-a čiji je Svetlana Danilović član.

Jasnoj, direktnoj i često nasmejanoj Svetlani gledaoci veruju, a njena ljubav prema sportu je očigledna. Sport je i zajedničko interesovanje nje i njenog supruga, košarkaške zvezde Predraga Danilovića.

 

Danilovićeva karijera je više nego fantastična. Košarkaški as je od KK Bosne preko Pratizana došao do italijanskog Knora, a onda i do NBA lige.

Foto V. M.l /ATAimages

Karijeru je završio u italijanskom Kinderu. U međuvremenu je sa reprezentacijom Jugoslavije ostvario istorijske uspehe, osvojivši četiri evropska prvenstva i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama. Poneo je titulu najboljeg evropskog igrača godine 1995. i najboljeg igrača italijanskog prvenstva 1998. godine.

 

Posle košarkaške karijere preuzeo je funkciju predsednika KK Partizan koju je obvaljao do 2015. godine.

Svetlana i Predrag imaju troje dece, ćerke Olgu i Sonju i sina Vuka.

Naslednica Olga je tenisko čudo. Ima samo 16 godina, a već je uspela da osvoji juniorski Rolan Garos prošle godine, u paru sa španskom teniserkom Paulom Arias Manjon.

Foto Instagram

Bila je donedavno 725. na VTA listi, a onda je plasmanom u polufinale turnira u Hodmezovašarhelju u Mađarskoj, pre tri dana, zabeležila skok od čak 200 mesta na svetskoj rang listi.

U polufinalu ju je savldala 123. igračica sveta, Danka Kovinić. Ali pobede Olgi tek predstoje!

Ostale vesti iz rubrike

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Polja označena zvezdicom su obavezna.