Spot Julijane Šarac odiše duhom starog Beograda

Povezane vesti

O starom Beogradu se pripovedaju priče, a mnogi se sa setom prisećaju minulih vremena, kada je sve bilo manje moderno ali prisnije i toplije, upravo zbog duha kojim je Beograd oduvek odisao.

Kako bi se delić ovih uspomena sačuvao od zaborava, snimljeni su brojni filmovi i napisane mnoge knjige…

Pijanistkinja Julijana Šarac dobitnica je brojnih nagrada i priznanja, doktorand je na prestižnom Univerzitetu u Sidneju, ali pre svega, ona je Beograđanka.

Kako umetnost uvek prokrči put osećanjima da se iskažu na pravi način, tako je i talentovana pijanistkinja ljubav prema gradu u kom je odrasla protkala virtuoznim notama i spotom koji pokazuje kakav je Beograd bio nekada.

Za planetarno popularnu pesmu “This love” snimila je spot na Kalemegdanu – beogradskoj tvrđavi koja ponosno bdi nad ušćem Save u Dunav i ima posebno mesto u istorijskom i kulturnom životu Beograda.

 

Julijana je pronašla idealan način da poveže klasičnu i modernu muziku, a ovaj spoj naišao je na odlične reakcije publike. Osim nota koje virtuozno izvodi na klaviru, ova umetnica je i producent svojih spotova.

Svojim nesvakidašnjim stilom, Julijana je uspela da klasičnu muziku približi i mlađim generacijima, dokazavši da je ona neopravedno zapostavljena.

Hellomagazin.rsPromo

Ostale vesti iz rubrike