Nevena Božović: Pesme biram na osnovu unutrašnjeg osećaja

Povezane vesti

Čvrstim koracima korača talentovana Nevena Božović (23) kroz muzičku scenu Srbije, na kojoj je od malih nogu. Još je u rodnoj Kosovskoj Mitrovici nastupala na muzičkim takmičenjima, a sa 13 godina komponovala je i napisala tekst balade “Piši mi”, sa kojom je osvojila treće mesto na izboru za “Dečju pesmu Evrovizije”. Javnost ju je upoznala 2013. u TV serijalu “Prvi glas Srbije”. Odatle je, kao drugoplasirana, u sastavu “Moje 3” (sa pobednicom i trećeplasiranom) predstavljala Srbiju na “Evrosongu” 2013. u Malmeu. Usklađujući obaveze na Fakultetu muzičke umetnosti (teoretski odsek) sa svojim, Nevena je pre tri meseca objavila još jedan singl koji je, kako tvrdi za “Novosti”, od svih njenih pesama najemitovaniji.

– Verzija na engleskom jeziku se zove “Dangerous drug”, a na srpskom “Jasno mi je”, i ta pesma mi je, što se tiče emitovanja i odgovora publike, napravila najveći uspeh do sada – ponosno će Božovićeva. – Ima moderniji aranžman od ostalih, u skladu je sa onim što trenutno privatno slušam. To je treća pesma koju sam radila sa Darkom Dimitrovim, prvi put na moj tekst, i baš je ispalo kako sam i očekivala. Zaživela je i u Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji, zovu me ljudi, traže verziju na engleskom.

Singl po singl, a albuma još nema?

– Od “Evrovizije” do sada sam objavila osam singlova. Morala sam tako da se uskladim sa obavezama na fakultetu, gde sam prošle godine privela kraju master studije, a sada sam na specijalizaciji. Tamo su obaveze od devet do devet, zato nije bilo više pesama, ali sam uživala u studijama i to mi je prioritet. Nadam se da će do decembra biti gotov album.

DUET SA AJRI IZ KAZAHSTANA

Pred Nevenom je buran period do izlaska debi albuma: – Za vikend spremam novi singl, snimaćemo u Makedoniji i nadam se da će to biti poslednji singl pred album. Trudim se da pesme i spotovi budu uvek drugačiji. Treba iznenaditi publiku. Snimila sam i jednu duetsku numeru sa pevačicom Ajri iz Kazahstana, na engleskom je i biće objavljena i kod njih i kod nas.

Kako birate pesme?

– Pratim neki unutrašnji osećaj. Ili neko piše pesmu namenski za mene, ili čujem nešto što mi se svidi, pa znam da je trenutak da snimim tako nešto. Kada ne osećam da je pesma za mene, ili da nije pravi trenutak, ostavljam je i radije čekam i po godinu dana da naiđe neka koja mi godi.

Pažljivo birate i saradnike?

– To su provereni muzičari, profesionalci, volim da radim s njima. Radila sam sa Aleksandrom Kovač na početku, pa sa Aleksandrom Milutinović, Goranom Kovačićem, Dimitrovim… Oni su napravili velike uspehe u pop muzici, ali mi, pre svega, njihova energija prija. Naravno, radim i sa mlađim autorima, koji još nisu poznati, a prave odlične stvari.

Koliko učestvujete u stvaranju pesme?

– Sve više. Mnogo je bitno da znate šta radite i da imate iskustva, a ja posle 15 godina u muzičkom obrazovanju tačno znam šta želim da dobijem od muzike. Nije lako naći prave saradnike koji će ostvariti moje ideje, ali mislim da sam sada napravila najbolji izbor. Volim da učestvujem u svemu, od samog početka, tokom snimanja i oko aranžmana. Ranije sam puštala više da me vode, ali to nije dobro.


Šta planirate do Nove godine?

– Da završim prvi album, predstavim nove pesme na društvenim mrežama, radio-stanicama i televizijama. Gostujem gde god mogu, ali je vrlo malo muzičkih emisija, pa kad obiđem sve jutarnje programe, ne znam gde bih dalje. Očekuju me i nastupi i rad sa bendom, jer je bitno na terenu predstaviti publici to što radite.

Hellomagazin.rsNovostiMirko Tabašević/Instagram/Nevena Bozovic

Ostale vesti iz rubrike