Nataša Ninković: Ako čovek nije okrenut tome da bude čovek, čemu sve?

Povezane vesti

-Lično, nisam za to da čovek mora da se snađe pošto-poto, makar, kako se to kod nas kaže, gazio preko mrtvih. Jer, uverena sam da to kad se sve sabere i oduzme, ne vodi ničemu”, kaže Ninković i dodaje “nisam zagovornik imperativa – snađi se po svaku cenu”

Nataša Ninković: Verujem u ljubav za ceo život, ali je potrebno boriti se za to

Nataša Ninković, celu drugu sezonu “Ubice mog oca” provešće u zatvoru, a na nedavno održanom filmskom festivalu u Herceg Novom bila je član žirija. Glumica se za Blic osvrnula na manifestaciju, filmove u selekciji, ali i na svoja životna uverenja..

Nataša Ninković odala tajnu: Suprug je znao da sam ja ubica!

-Postoji ta neka fama da autorski film nema publiku, koju lično nikad nisam prihvatila. Ovaj festival je iznova, između ostalog pokazao da dobar autorski film itekako ima publiku i da je tematski aktuelan, rekla je glumica. Na pitanje kakva je sudbina pojedinca u savremenom svetu korupcije i bezizlaznosti koja je prikazana u bugarskom filmu “Slava” koji je dobio četiri nagrade, Ninković odgovara da ne zna, ali da “na filmu još može da se izrežira”.

Nataša Ninković o estetskoj hirurgiji među mladima: Neke devojke kao da su izašle iz devedesetih

-Lično, nisam za to da čovek mora da se snađe pošto-poto, makar, kako se to kod nas kaže, gazio preko mrtvih. Jer, uverena sam da to kad se sve sabere i oduzme, ne vodi ničemu, kaže Ninković i dodaje “nisam zagovornik imperativa – snađi se po svaku cenu”.

Glumica je na pitanje koga će njena junakinja sada ubiti u popularnoj seriji rekla: -Eee…neću o tome. Celu drugu sezonu sam u zatvoru

Kaže i da nije lako pronaći argumente protiv za one koji kažu da stvarnost demantuje taj njen stav.

-No, ipak mislim da se moramo držati ljudskih principa, moralnih nazora, voditi računa o duhovnoj vertikali. Jer ako čovek nije okrenut tome da bude čovek, čemu sve?, pita se glumica i otkriva da od 20. avgusta u Narodnom pozorištu u Beogradu nastavlja rad na predstavi “Carstvo nebesko”. Predstava se radi po srpskoj epskoj poeziji, a premijera se očekuje na predstojećem Bitefu.

-Posle škole ponovo sam zaronila u srpsku epsku poeziju. Iščitavala je. Neverovatno blago. Naravno, kad čovek to uči u školi, ima drugačiji odnos. Bude ti dosadno i zamorno, zaključila je glumica.

Ostale vesti iz rubrike