Mira Furlan: Najbolja strana starenja je ta što ti je malo manje stalo

mira furlan

Povezane vesti

Jedna od najlepših jugoslovenskih glumica Mira Furlan dugo je sinonim lepote. Ova uspešna glumica već par decenija živi u Americi gde snima filmove i serije.

Nekadašnja femme fatale i danas pleni lepotom, ali kaže da se sa godinama manje nervira zbog stvari koje se njoj i oko nje dešavaju.

Starenje je grozno, nema tu dileme, ali najbolja strana starenja je da ti je malo manje stalo – rekla je glumica koja se osamdesetih proslavila kultnim ulogama u televizijskim serijama “Putovanje u Vučjak”, “Kiklop” i “Velo misto”, kao i filmovima kao što su “Otac na službenom putu”, “Lepota poroka” i “U raljama života”, da bi početkom devedesetih zajedno sa svojim suprugom, filmskim rediteljem Goranom Gajićem, emigrirala u SAD nakon otkaza u matičnom zagrebačkom narodnom pozorištu, oduzimanja stana u Zagrebu i niza huškačkih tekstova u hrvatskim medijima.

Devedesetih sam bila idealna podela za ulogu dežurne veštice. Samim tim što sam žena, napadali su me još većom žestinom i iza mene niko nije stajao. Dolaskom u Ameriku došlo je i do promene ranijeg identiteta. Tada sam shvatila da su identiteti lomljivi i da nema stalnih identiteta. Doživela sam surovu, ali važnu lekciju o životu – ispričala je Furlanova.

Govoreći o svom sinu, rođenom u emigraciji, rekla je da se on apsolutno oseća kao Amerikanac.

Jednom mi je rekao: ‘Daj, zašto nisi iz Kansasa?’ Rekla sam mu da i u Kanzasu možda stvari nisu toliko jednostavne. I on je hteo da pripada. Kako mu objasniti sve te komplikovane stvari, da dolazim iz zemlje koje više nema, pa da je tu ta nova zemlja – ispričala je Mira Furlan.

Ostale vesti iz rubrike