Maja Nikolić i Jelena Tomašević glavni favoriti za odlazak na Evroviziju?

Povezane vesti

RTS bi sutra trebalo da objavi koji pevači će se u februaru takmičiti za srpskog predstavnika na prestižnoj muzičkoj manifestaciji

Maja Nikolić i Jelena Tomašević glavni su favoriti za odlazak na Evroviziju u Lisabon u maju 2018. godine, piše Kurir.

Kako navodi ovaj list, pored njih dve, na konkurs RTS prijavili su se i muzičar Sanja Ilić i Balkanika, bivša učesnica takmičenja „Prvi glas Srbije“ Saška Janković i Pinkove zvezdice iz prve sezone Mateja Vukašinović i Igor Lazarević.

Iako su mnogi navijali da Jelena Karleuša bude predstavnik Srbije, ona se nije ni prijavila na konkurs. Pop zvezda je objasnila pod kojim uslovima bi ona to učinila.

– Moji uslovi za odlazak na ESC su: Ja biram pesmu. Ja osmišljavam nastup. Niko mi se ne meša. Inače, ne smarajte me više na tu temu – napisala je Karleuša na Tviteru.

Jelena Karleuša je i prošle godine spominjana kao potencijalna predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije, ali je sa RTS demantovano da je „uopšte i bila u igri“.

Konačan spisak Javni servis bi trebalo da objavi sutra, a posle devet godina, predstavnika Srbije na najprestižnijoj muzičkoj manifestaciji biraće publika i stručni žiri na Beoviziji u februaru.

– Učesnici su potpisali rigorozne ugovore da o svom učešću do objavljivanja konačnog spiska ne smeju javno da govore. Mali broj ljudi je upućen u to ko je sve poslao svoje kompozicije na konkurs RTS. Koverte s imenima su zapečaćene. Selekciona komisija, sastavljena od muzičkih urednika RTS, izabrala je najbolje kompozicije koje će ući u uži izbor za Beoviziju – kaže izvor pomenutog lista.

Olivera Kovačević, urednik Zabavnog programa RTS, nije želela da otkriva imena učesnika, ali je objasnila da nema povlašćenih.

– Priče da se na Evroviziju ide preko veze su gluposti. Javno će na sajtu biti objavljena imena svih koji su se prijavili. Žiri će biti oformljen u februaru, kada bude organizovano takmičenje. Trudićemo se da sastav bude u potpunosti nepristrasan – rekla je Kovačevićeva za medije.

Duška Vučinić, šef odseka za pres i odnose sa javnošću RTS, raduje se Beoviziji.

– Želja nam je da bude takmičarskog karaktera, da vratimo festivalsku atmosferu. Želimo i da gledaoci budu uključeni u izbor, a do samog dana takmičenja neće biti poznat sastav stručnog žirija. Još razmišljamo da li će takmičenje biti održano u Sava centru ili u studiju RTS, da li će trajati dan ili dva – rekla je Duška.

Maja Nikolić nedavno je izjavila da smatra da njoj pripada mesto na Evroviziji i da je sigurna u svoj trijumf.

– Pored mene niko nema šanse! Meni Evrovizija pripada još od 1991, kad sam pobedila na festivalu u SFRJ, i onda su došle sankcije, tako da je Maja već trebalo da pobedi na Evroviziji. Meni ta nagrada pripada! – rekla je Nikolićeva, koja juče nije odgovarala na pozive.

Pokušali su da stupe u kontakt i sa Tomaševićevom, ali ona nije bila dostupna za komentar, ali je na društvenim mrežama ostavila post da se “nije prijavila i da ne učestvuje na Beoviziji”.

Ostale vesti iz rubrike